Page 76 - mag_68
P. 76
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Kάστανα
(marron glace)
76
Υλικά
1 κιλό κάστανα μεγάλα,
1 κιλό ζάχαρη,
2½ κούπες νερό,
1/2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
2 βανίλιες,
Βάζουμε τα κάστανα σε μια μεγάλη κατσαρόλα
τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά (βοηθά μια κουταλιά ελαιόλαδο την
Εκτέλεση
με νερό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Όταν κοχλάσουν
ώρα που βράζουν). Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ρηχή κατσαρόλα προσθέτοντας τις 2½ κούπες
νερό, τη βανίλια και βάζουμε την κατσαρόλα πάλι σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά περίπου από
τη στιγμή του κοχλασμού. Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα χαμηλώνοντας τη φωτιά
για ακόμη 5 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού,
ανακατεύουμε και αφήνουμε τα κάστανα να πιούν το σιρόπι για 12 ώρες. Ετοιμάζουμε τον
φούρνο προθερμαίνοντας τον στους 150°. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και
τοποθετούμε τα σιροπιασμένα κάστανα. Τα ψήνουμε στον αέρα για 30 λεπτά και τα αφήνουμε
μέσα να στεγνώσουν για άλλα 30 λεπτά. Αφού κρυώσουν εκτός φούρνου πλέον αν θέλουμε,
τα τυλίγουμε ένα-ένα κατά προτίμηση με σελοφάν και μάλιστα εορταστικό (αν προλάβετε και
H συνταγή της φίλης Ελένης Σικαβίτσα, που την ευχαριστούμε ολόθερμα!
δεν καταναλωθούν στο άψε σβήσε)