Page 77 - mag_68
P. 77
Μπισκοτογλυκό
για όλες τις εποχές
Υλικά
Εκτέλεση
77
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
σπασμένα στα 4 Τοποθετούμε τα σπασμένα μπισκότα σε παραλλη-
4 φλ. τσ. γάλα λόγραμμο σκεύος ή ταψάκι ή πυρέξ (23Χ33) και
το αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε το γάλα
250 γρ. μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία και
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας
6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ διαρκώς με σύρμα ώστε να διαλυθεί πριν προ-
60 γρ. κουβερτούρα λάβει να ζεσταθεί πολύ το γάλα και σβωλιάσει.
1 κουτί Morfat creamy φυτική Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε στα-
σαντιγί διακά, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και την κουβερ-
τούρα. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι η κρέμα να
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα γίνει λεία, βελούδινη και πηχτή. Εν ανάγκη στο
Νιφάδες κουβερτούρας, πτά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο με σταθερή
τέλος για να πήξει η κρέμα δυναμώνουμε για
τριμμένα μπισκότα και τριμμένους
πολύ λίγο τη φωτιά και δεν αφήνουμε να πάρει
ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα
πάνω από δυο βράσεις. Αποσύρουμε από την
εστία και αδειάζουμε αμέσως το περιεχόμενο της
κατσαρόλας πάνω στα σπασμένα μπισκότα. Πε-
ριμένουμε να κρυώσει! Χτυπάμε τότε στο μίξερ
χειρός τη Morfat μέχρι να αφρατέψει για 5 λε-
ροή μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη, βελούδινη
κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα στο σκεύος, πάνω
από τα μπισκότα με τη σοκολατένια κρέμα και την
απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Γαρνί-
ρουμε με νιφάδες σοκολάτας, τριμμένα μπισκό-
τα, τριμμένους ξηρούς καρπούς και τοποθετούμε
στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει
καλά! Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερ-
βίρουμε.