Page 98 - mag_79
P. 98
ςυΝΤΑΓες
98
Kέικ καρότου
με σταφίδες και γλάσο πορτοκαλιού
υλικά Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε
• 240 ml ελαιόλαδο την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και τα
καρότα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κουταλάκι
• 300 γρ καστανή ζάχαρη
• 3 μέτρια καρότα τριμμένα της σόδας και τα προσθέτουμε μαζί και το χυμό από
• 240 ml χυμό πορτοκαλιού το πορτοκάλι και το ξύσμα του.
• 1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα Το βάζουμε σε φόρμα και το ψήνουμε σε
• Ξύσμα 1 πορτοκαλιού προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου
• 350 γρ φαρίνα 35 λεπτά.
• 80 γρ σταφίδες Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Στην άχνη
• 1 κγ κανέλα ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό του
• τριμμένο μοσχοκάρυδο πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Μόλις ετοιμαστεί
• άρωμα βανίλιας το κέικ το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε
σχάρα. Περιχύνουμε την επιφάνειά του με το γλάσο
Για το γλάσο: και προαιρετικά ξύνουμε πορτοκαλόφλουδα!
• 50 γρ άχνη ζάχαρη Καλή επιτυχία!
• λίγο χυμό πορτοκαλιού