Page 98 - mag_79
P. 98

ςυΝΤΑΓες
















































   98
                            Kέικ καρότου









                                 με  σταφίδες και γλάσο πορτοκαλιού




              υλικά                                      Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε

              • 240 ml ελαιόλαδο                         την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και τα
                                                         καρότα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κουταλάκι
              • 300 γρ καστανή ζάχαρη
              • 3 μέτρια καρότα τριμμένα                 της σόδας και τα προσθέτουμε μαζί και το χυμό από
              • 240 ml χυμό πορτοκαλιού                  το πορτοκάλι και το ξύσμα του.
              • 1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα                  Το  βάζουμε  σε φόρμα  και  το  ψήνουμε  σε
              • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού                      προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου

              • 350 γρ φαρίνα                            35 λεπτά.
              • 80 γρ σταφίδες                           Εντωμεταξύ  ετοιμάζουμε το γλάσο. Στην  άχνη
              • 1 κγ κανέλα                              ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό του

              • τριμμένο μοσχοκάρυδο                     πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Μόλις ετοιμαστεί
              • άρωμα βανίλιας                           το κέικ το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε
                                                         σχάρα. Περιχύνουμε την επιφάνειά του με το γλάσο
              Για το γλάσο:                              και προαιρετικά ξύνουμε πορτοκαλόφλουδα!
              • 50 γρ άχνη ζάχαρη                        Καλή επιτυχία!

              •  λίγο χυμό πορτοκαλιού
   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103