Page 99 - mag_79
P. 99
της Ρούλας Μονογυιού
Κέικ γεμιστό
με μήλα 99
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για τη γέμιση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ,
• 3 μήλα καθαρισμένα και το αλάτι, τις βανίλιες και τ' αφήνουμε στην άκρη.
κομμένα σε κυβάκια Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό και τη ζάχαρη.
• 1 κ. σ. κανέλα Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη
• 4 κ. σ. ζάχαρη καστανή
• 100 γρ καρύδια συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε σε
σπασμένα στο μούλτι χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, και
ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Σε ένα άλλο μπολ
Για το κέικ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τα μήλα με την
• 400 γρ αλεύρι για όλες κανέλα, τη ζάχαρη και τα καρύδια. Σε μια βουτυρωμένη
τις χρήσεις, κοσκινισμένο και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ρίχνουμε περίπου το
• 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ μισό από το μείγμα του κέικ. Στην συνέχεια απλώνουμε
• 1 κ. γ. αλάτι από πάνω τη μισή ποσότητα από το μείγμα με τα μήλα.
• 180 γρ ελαιόλαδο Συνεχίζουμε με λίγο ακόμη μείγμα κέικ, ρίχνουμε και τα
• 400 γρ ζάχαρη καστανή
• 2 βανίλιες υπόλοιπα μήλα και τέλος καλύπτουμε τα μήλα με όση
• 4 αυγά ζύμη κέικ έχει μείνει. Ψήνουμε για τουλάχιστον 60 λεπτά,
• 80 γρ χυμό πορτοκάλι ή ανάλογα το φούρνο.
μήλο Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά στη
φόρμα και μετά προσεκτικά το αναποδογυρίζουμε σε μια
πιατέλα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.