Page 99 - mag 122
P. 99

Σαλάτα με νότες φθινοπώρου



                                                         υλικά • 2 φλ. τριμμένα καρότα • 1 φλ. ανανά κομμένο
                                                         σε κομμάτια • 1/4 φλ. θρυμματισμένη φέτα • 3 κουτ.
                                                         σ. σταφίδες  • 3 κουτ. σ. ψιλοκομμένα αλατισμένα
                                                         φιστίκια Αίγινας • 3 κουτ. σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

                                                         Για το ντρέσινγκ:  • 2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο
                                                         ελαιόλαδο • 2 κ. σ. χυμό λεμόνι • 1 κουτ. γλ. ξύσμα

                                                         λεμονιού • 2 κ. γ. μέλι • πιπέρι καγιέν • αλατοπίπερο

                                                         οδηγίες:  Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα καρότα,
                                                         τον ανανά, τη φέτα, τις σταφίδες, τα φιστίκια και τον
                                                         δυόσμο. Σε ένα βάζο ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το

                                                         χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, το πιπέρι
                                                         καγιέν και μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε
                                                         καλά. Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και
                                                         ανακατέψτε καλά.








                                                         Φθινοπωρινή σαλάτα με                                                  99

                                                         μνήμες καλοκαιριού




                                                         υλικά • 2 ντομάτες • 1 αγγούρι • 1 κρεμμύδι ξηρό
                                                         • 500 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια • 2 κ. σ. μαϊντανό • 2
                                                         κ. σ. άνηθο • ελιές καλαμών • 1/2 φλ. φέτα • Αλάτι
                                                         • Πιπέρι • καπνιστό μπούκοβο


                                                         Για το ντρέσινγκ: •1 κ. σ. χυμό λεμόνι • 1/2 φλ.

                                                         εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο • 1/4 φλ λευκό ξύδι



                                                         οδηγίες:  Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα
                                                         ρεβίθια, το αγγούρι κομμένο σε μικρά κομμάτια, τις
                                                         ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι

                                                         ψιλοκομμένο,  τη  φέτα  και  τις  ελιές.  Προσθέτουμε
                                                         αλατοπίπερο και το μπούκοβο. Σε ένα βαζάκι

                                                         ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύδι,
                                                         τον μαϊντανό και τον άνηθο. Το χτυπάμε μέχρι να
                                                         ομογενοποιηθεί.

                                                         Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και σερβίρουμε.
   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104