Page 100 - mag 122
P. 100
Φθινοπωρινή Σουπίτσα
υλικά • 800γρ μοσχαρίσιο κρέας
ποντίκι κομμένο σε μπουκιές • 3
κουτ. σ. ελαιόλαδο • 200γρ αρακά
και φασολάκια στρογγυλά • 1 ξερό
ψιλοκομμένο κρεμμύδι • 2 σκελίδες
σκόρδο λιωμένες • 2 μέτρια καρότα
κομμένα σε κυβάκια • 2 μέτριες
πατάτες κομμένες σε κυβάκια • 4
ντοματάκια τύπου πομοντόρο ή μια
κονσέρβα με ντοματάκια • 1 κλωνάρι
σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια •
1 φύλλο δάφνης • αλατοπίπερο
οδηγίες: Βάλτε το ελαιόλαδο
100 σε μια κατσαρόλα να κάψει και
θωρακίστε καλά το κρέας. Προσθέστε
το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα
λιωμένα σκορδάκια και φέρτε
τα μια βόλτα μαζί με το κρέας
μέχρι να μαραθούν. Χαμηλώστε
τη φωτιά και συμπληρώστε με τα
υπόλοιπα λαχανικά και τα κομμένα
ντοματάκια. Προσθέστε 2 φλυτζάνια
ζεστό νερό, αλατοπιπερώστε βάλτε
και τη δαφνούλα και αφήστε τα να
βράσουν. Όταν μαλακώσουν όλα τα
υλικά κι αρχίζει να χυλώνει η σούπα,
δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση σε
αλάτι ή πιπέρι.