Page 100 - mag 122
P. 100

Φθινοπωρινή Σουπίτσα







                                                                     υλικά  • 800γρ μοσχαρίσιο κρέας

                                                                     ποντίκι  κομμένο  σε  μπουκιές  •  3
                                                                     κουτ. σ. ελαιόλαδο  • 200γρ αρακά

                                                                     και φασολάκια στρογγυλά  • 1 ξερό
                                                                     ψιλοκομμένο κρεμμύδι • 2 σκελίδες

                                                                     σκόρδο λιωμένες • 2 μέτρια καρότα
                                                                     κομμένα σε κυβάκια  • 2 μέτριες

                                                                     πατάτες κομμένες σε κυβάκια  • 4
                                                                     ντοματάκια τύπου πομοντόρο ή μια

                                                                     κονσέρβα με ντοματάκια • 1 κλωνάρι
                                                                     σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια •

                                                                     1 φύλλο δάφνης • αλατοπίπερο



                                                                     οδηγίες:  Βάλτε το ελαιόλαδο

   100                                                               σε μια κατσαρόλα να κάψει και
                                                                     θωρακίστε καλά το κρέας. Προσθέστε

                                                                     το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα
                                                                     λιωμένα        σκορδάκια         και     φέρτε

                                                                     τα μια βόλτα μαζί με το κρέας
                                                                     μέχρι να μαραθούν. Χαμηλώστε

                                                                     τη φωτιά και συμπληρώστε με τα
                                                                     υπόλοιπα λαχανικά και τα κομμένα

                                                                     ντοματάκια.  Προσθέστε  2  φλυτζάνια
                                                                     ζεστό νερό, αλατοπιπερώστε βάλτε

                                                                     και τη δαφνούλα και αφήστε τα να
                                                                     βράσουν. Όταν μαλακώσουν όλα τα

                                                                     υλικά κι αρχίζει να χυλώνει η σούπα,
                                                                     δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση σε

                                                                     αλάτι ή πιπέρι.
   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105