Page 98 - mag 122
P. 98
Γλυκόξυνη πιπεροσαλάτα
υλικά • 10 κόκκινες, πορτοκαλί & κίτρινες
πιπεριές • 4 κουτ. σ. ξίδι • 3 κουτ. σ. ελαιόλαδο
καλής ποιότητας • 1½ κουτ. σ. μέλι • ½ λευκό
ψιλοκομμένο κρεμμύδι • 1 σκελίδα σκόρδο
λιωμένη • 85 γρ. ξανθές σταφίδες • μαϊντανό
χοντροκομμένο • 3 κουτ. σ. κάπαρη
οδηγίες: Κόψτε στη μέση και αφαιρέστε τα
σπόρια από τις πιπεριές και στη συνέχεια κόψτε
τις σε μεγάλα κομμάτια. Βάλτε το ελαιόλαδο σε
ένα βαθύ τηγάνι και μαζί βάλτε το ψιλοκομμένο
κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο. Μόλις ξανθίνουν
συνεχίστε με τις πιπεριές, ανακατέψτε και ψήστε
μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν. Σβήστε με το
ξύδι και περιχύστε με το μέλι. Στο τέλος προσθέστε
τις σταφίδες, την κάπαρη και το μαϊντανό και
ψήστε μέχρι να "μελώσει" η πιπεροσαλάτα μας.
98 Φθινοπωρινή σαλάτα
υλικά • 3 ζουμερά αχλάδια • baby ρόκα • 100
γρ. μπλε τυρί, θρυμματισμένο
Βινεγκρέτ • 1½ κουτ. σ. εξαιρετικό παρθένο
ελαιόλαδο • 2 κουτ. σ. βαλσάμικο • 1 κ.σ. μέλι
• 1 κουτ. γλ. μουστάρδα Ντιζόν • μαύρο πιπέρι
οδηγίες: Ετοιμάστε το ντρέσινγκ: βάλτε τα
υλικά του ντρέσινγκ σε ένα βάζο και ανακινήστε
πολύ καλά. Ψήστε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά
για 5-6 λεπτά μέχρι να μοσχοβολίσουν. Όταν
κρυώσουν, σπάστε τα σε κομμάτια.
Κόψτε τα αχλάδια στα 4 και με προσοχή τα
καθαρίζετε και βγάζετε τα κουκούτσια τους.
Βάλτε τα φύλλα ρόκας σε ένα μεγάλο μπολ
σαλάτας περιχύστε τα με λίγη σάλτσα και
ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν ελαφρά τα
φύλλα (χρησιμοποιήστε περίπου 1-2 κουταλιές
της σούπας σάλτσα). Στη συνέχεια, βάζετε τα
αχλάδια, το θρυμματισμένο τυρί, το ψημένο
καρύδι και περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Σερβίρετε και απολαύστε!

