Page 73 - mag_012
P. 73

ΣΥΝΤΑΓΕΣ


               Quiche Lorraine



               (Κις Λορέν) χωρίς ζύμη




               με ντοματίνια                                                           Ηλίας








               Υλικά                                                                   Σέντρης
               • 200γ κρέμα γάλακτος 35%                                               Executive Chef και
               • 200ml γάλα                                                            σύμβουλος Γαστρονομίας
               • 50γ αλεύρι
               • 4 αυγά                                                                Από πολύ μικρή ηλικία
               • 250 τυρί φέτα η ανθότυρο (ή μισό-μισό)
               • 80γ κίτρινο τυρί τριμμένο (πχ: Έμμενταλ, Ρεγκάτο)                     ο Ηλίας Σέντρης
               • 500γ ντοματίνια κομμένα στη μέση                                      ξεκίνησε
               • 20γ βούτυρο                                                           το γαστρονομικό ταξίδι
               • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο                                         με αφετηρία και έμπνευ-
               • Πιπέρι
               • Αλάτι / ανάλογα με τα τυριά σας                                       ση από την μητέρα του
                                                                                       που του έδωσε
               Μαζέψτε τα υλικά σας, γιατί ξεκάναμε.                                   τις βάσεις
                                                                                       για την γεύση                            73

                                                                                       μα κυρίως την αγάπη
               Τρόπος παρασκευής
               1.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°, τοποθετούμε την                για το καλό φαγητό!
                  σχάρα του φούρνου στη μέση.                                          Η εμπειρία του
               2.  Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο χωρίς να πάρει χρώ-             αποκτήθηκε τόσο
                  μα (θα χρειαστούμε τη γεύση του)                                     σε μεγάλα εστιατόρια,
               3.  Σε λεκάνη ανακατεύουμε αυγά, γάλα, κρέμα, αλεύρι, πιπέρι,
                  τα τυριά. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά                                  catering όσο και
               4.  Σε βουτυρωμένη φόρμα 24Ø απλώνουμε το μείγμα. Τοπο-                 σε ξενοδοχεία διεθνών
                  θετούμε τα κομμένα ντοματίνια από επάνω.                             ομίλων στην Ελλάδα
               5. Ψήνουμε                                                              και στο εξωτερικό.


               Tip:  Αντικαθιστούμε τα ντοματίνια με ότι λαχανικό θέλουμε              Η υπομονή, η συνεργα-
                      πχ: κουνουπίδι αλλά θα πρέπει να είναι βρασμένο και              σία, ο πειραματισμός,
                      στραγγισμένο, μπρόκολο, σπαράγγια, καρότο, λάχανο.               η φαντασία,
               Tip:  αντί για γάλα βάλτε σκέτη κρέμα, με αποτέλεσμα να έχου-           η συνεχής μάθηση
                    με πιο πλούσια γεύση, το μόνο που θα χρειαστεί είναι να
                    μειώσουμε το χρόνο κατά 8 λεπτά.                                   κι ενημέρωση,
                                                                                       η αναζήτηση
                                                                                       νέων τεχνικών και υλικών
               Καλή επιτυχία                                                           αποτελούν ένα από τα

                                                                                       συστατικά της επιτυχίας
               Και μην ξεχνάτε πάντα Χ Α Λ Α Ρ Α!                                      Αλλά το βασικότερο
                                                        HÏ›a˜ ™¤ÓÙÚ˘                  είναι η αγάπη


                                                                                       για το φαγητό.
   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78