Page 78 - mag_012
P. 78

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΊΑ ΠΑΊΔΊΑ


                   πολύχρωμα


                    popcorn




















                    Υλικά:
                     • 10 φλιτζάνια καλαμπόκι (φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά χωρίς αλάτι)
                     • 1 κούπα μαργαρίνη • 3/4 κούπας ζάχαρη • 1/4 κούπας μέλι • 1 πακέτο ζελέ (ότι
                     γεύση θέλουμε) • 3 κ.σ. νερό • 1 κ.σ. σιρόπι αραιωμένο σε ελάχιστο νερό για να είναι

                     πιο ρευστό


                     Εκτέλεση:
                     Ξεχωρίζουμε όσα σποράκια δεν έχουν σκάσει. Τα βάζουμε σε ένα ταψί ελαφρά λαδω-
                     μένο στο φούρνο στους 160 C για να παραμείνουν ζεστά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το
                                                   o
                     σιρόπι. Βουτυρώνουμε ένα βαρύ τηγάνι και αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη
                     σκόνη του ζελέ, το νερό και το μέλι.
   78                Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς ώσπου να βράσει και για περίπου
                     15 λεπτά. Περιχύνουμε τα ποπκορν με το σιρόπι και ανακατεύουμε ελαφρά να πάρουν
                     χρώμα όλα. Τα αφήνουμε στο φούρνο να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά. Όταν τα βγά-
                      λουμε τα βάζουμε πάνω σε αλουμινόχαρτο για να κρυώσουν.
   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83