Page 76 - mag_012
P. 76

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
                                                   http://www.bonusmall.gr/makemyday/recipes.html

               Xαλβάς




































                                                                           Υλικά
                                                                           ●  1 κούπα ελαιόλαδο

                                                                           ●  2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
   76 76                                                                   ●  σταφίδες, κουκουνάρι

                                                                              κι αμύγδαλα (προαιρετικά)
                                                                           Για το σιρόπι
                                                                           ● 2  κούπας ζάχαρη
                                                                               1/2
                                                                             & 1/2 κούπας μέλι
                                                                           ● 4 κούπες νερό
                                                                            ●
                                                                             φλούδες λεμονιού
                                                                           ● 1 ξύλο κανέλας




                  ΟΔΗΓΙΕΣ: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και το ξύλο κανέλας σε μέτρια
                  φωτιά και σιγοβράζετε χωρίς καπάκι για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει κά-
                  πως. Προσθέτετε τις φλούδες λεμονιού και το μέλι (αν θέλετε περισσότε-

                  ρο άρωμα) και το αφήνετε στην άκρη. Καβουρντίζετε τα κουκουνάρια και
                  τα αμύγδαλα σε ένα στεγνό τηγάνι. Σε μια πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε
                  το ελαιόλαδο και, ύστερα, προσθέτετε το σιμιγδάλι αργά και σταθερά
                  ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το ζε-
                  στό λάδι για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να ρο-

                  δοκοκκινίζει. Προσθέτετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, τα κουκουνάρια,
                  τις σταφίδες και ανακατεύετε. Ρίχνετε λίγη κανέλα, προσθέτετε σιγά-σιγά
                  το ζεστό σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς και συνεχίζετε να μαγειρεύετε

                  και να ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να πήξει για τα καλά και να γίνει σχε-
                  δόν στέρεο. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το βάζετε σε μια φόρμα ή
                  σε μπολάκια πασπαλίζοντας με επιπλέον κανέλα. Καλή επιτυχία!
   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81