Page 84 - mag_014
P. 84

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ
              ΠΩΣ ΝΑ ΑΥΞΉΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΜΑΣ

                                      και να προετοιμαστούμε για το καλοκαίρι...






         Η πιο light καρμπονάρα                                              ΣΥΝΤΑΓΕΣ


                      • Υλικά (Για 4 άτομα)
         •250 γρ. σπαγγέτι (καλύτερα ολικής άλεσης)
         •1/2 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά •3 κ.σ τριμ-
         μένο τυρί light • 6 φέτες γαλοπούλα κομμένες
          σε κυβάκια • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλο-
          κομμένα •4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες • 1/2
          αυγό •1 ποτήρι λευκό κρασί • 1 κ.σ ψιλοκομ-
          μένος μαϊντανός • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

           • τριμμένο μαύρο πιπέρι
           ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με
           τις οδηγίες του πακέτου και τα αφήνουμε να στραγ-
           γίξουν. Χτυπάμε το γάλα με το τυρί, το μαϊντανό και
            το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ


            τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και το σκόρδο (χω-
             ρίς λάδι).  Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λα-
             χανικά προσθέτοντας αν χρειάζεται 2-3 κ.σ νερό
             από τα μακαρόνια που βράζουν. Σε ένα μπολ χτυ-
             πάμε το αυγό με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά
   84       αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τη γαλοπούλα,
              και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα. Ανακατεύουμε
              συνεχώς και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε
              το αυγό με το κρασί στα μακαρόνια και ανακατεύ-

              ουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
               368 θερμίδες ανά μερίδα
                                                                                        Πένυ Δαμτζή
                                                                                 Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
                                                                                       Τηλ.: 6989912041








                                                                               Μυδοπίλαφο

                                                                                • Υλικά (Για 4 άτομα)


                                                                •250 γρ μύδια •150 γρ καλαμπόκι • 1 κρεμμύ-
                                                               δι ψιλοκομμένο • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
                                                              •1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο • 100 ml λευκό
                                                             ελαιόλαδο • αλάτι, πιπέρι
                                                              κρασί • 100 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές •
                                                             2 κούπες ρύζι άγριο ελαφρώς βρασμένο • 40 ml

                                                            ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε τα μύδια καλά και τα στραγγί-
                                                           ζουμε. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο
                                                           το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφριά και προσθέτουμε
                                                          τα μύδια συνεχίζοντας το σωτάρισμα και στην συνέ-
                                                          χεια τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι πιπέρι. Σβήνουμε με το
                                                         κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε σε
                                                        να βράσει καλά το ρύζι και τα μύδια.
                                                       368 θερμίδες ανά μερίδα
                                                         σιγανή φωτιά προσέχοντας να μη σωθεί το νερό μέχρι
   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89