Page 89 - mag_014
P. 89

ΚΕΪΚ ΣΟΛΟΜΟΥ




               με αρωματικά






               βότανα                                                                  Ηλίας





               Υλικά                                                                   Σέντρης
               • 250γρ. σολομός φρέσκος                                                Executive Chef και

               • 3 αυγά                                                                σύμβουλος Γαστρονομίας
               • 125γρ. γιαούρτι
               • 1 κολοκύθι μέτριο                                                     Από πολύ μικρή ηλικία
               • χυμό από ένα λεμόνι (και λίγο ξύσμα)                                  ο Ηλίας Σέντρης
               • 200γρ. αλεύρι μαλακό                                                  ξεκίνησε
               • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο                                          το γαστρονομικό ταξίδι
               • ½ κουταλάκι του καφέ ζάχαρη                                           με αφετηρία και έμπνευ-
               • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο                                      ση από την μητέρα του
               • 1 κουτ. σούπας μαντζουράνα ψιλοκομμένη                                που του έδωσε

               • Αλάτι                                                                 τις βάσεις
               • Πιπέρι άσπρο                                                          για την γεύση                            89

               Μαζεύουμε τα υλικά και ξεκινάμε.                                        μα κυρίως την αγάπη
                                                                                       για το καλό φαγητό!
               Τρόπος παρασκευής                                                       Η εμπειρία του
               Κόβουμε  σε  μικρά  ζάρια  το  σολομό,  τον  μαρινάρουμε  σε  1         αποκτήθηκε τόσο
               κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι άσπρο, τον αφήνουμε μισή ώρα.              σε μεγάλα εστιατόρια,
               Τρίβουμε το κολοκύθι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα              catering όσο και
               ανακατεύουμε καλά τα βάζουμε σε μια φόρμα για κέικ 24 εκ.
               ψήνουμε για 50’ στους 160°. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε λίγο και            σε ξενοδοχεία διεθνών
               χλιαρό πια μπορούμε να το ξεφορμάρουμε.                                 ομίλων στην Ελλάδα
                                                                                       και στο εξωτερικό.
               Tip:  Μπορείτε πριν το βάλετε στην φόρμα μπορείτε να την                Η υπομονή, η συνεργα-
                    ντύσετε με φέτες καπνιστού σολομού.
                                                                                       σία, ο πειραματισμός,

               Tip:  Σερβίρεται και κρύο                                               η φαντασία,
               Καλή επιτυχία!                                                          η συνεχής μάθηση
               Και μην ξεχνάτε πάντα Χ Α Λ Α Ρ Α!                                      κι ενημέρωση,
                                                       HÏ›a˜ ™¤ÓÙÚ˘                   η αναζήτηση

                                                                                       νέων τεχνικών και υλικών

                                                                                       αποτελούν ένα από τα
                                                                                       συστατικά της επιτυχίας
                                                                                       Αλλά το βασικότερο
                                                                                       είναι η αγάπη

                                                                                       για το φαγητό.
   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94