Page 85 - mag_80
P. 85

της Ρούλας Μονογυιού

                                                                                              #menoumespiti







































                                                       Focaccia                                                                 85










                                                                                         με za'atar




                                                    Βάζουμε το νερό, το μέλι και τη μαγιά σε ένα μπολ
             υλικά                                  προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ζυμώνουμε.



             • 1 φλιτζάνι  ρίγανη,  θυμάρι          Προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη
             φασκόμηλο φρέσκα και                   μας είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια οπότε
             χοντροκομμένα                          προσθέτουμε, αν χρειαστεί λίγο αλεύρι. Σκεπάζουμε
             • 1 φακελάκι μαγιά
             • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό              καλά και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για
             • 3 φλυτζάνια για όλες τις             περίπου μία ώρα. Βγάζουμε τη ζύμη μας  σε μια καθαρή
             χρήσεις                                επιφάνεια, την πασπαλίζουμε με το 1/3 των βοτάνων και
             • 1 κουταλάκι αλάτι                    ξαναζυμώνουμε, το κάνουμε περίπου 3 φορές μέχρι να
             • 1 κουταλάκι μέλι                     αναμιχτούν τα βότανα με τη ζύμη, τα αφήνουμε πάλι να
             • Ελαιόλαδο
                                                    ησυχάσουν ενώ ο φούρνος ζεσταίνεται.
                                                    Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Μόλις ο
                                                    φούρνος ζεσταθεί, ξαναζυμώνουμε λίγο τη ζύμη μας και
             Φοκάτσια λένε οι Ιταλοί το ψωμί τους,   την τοποθετούμε σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με
             με την ίδια ζύμη κάνουν και την πίτσα.
             Ζάαταρ είναι ένα μίγμα μπαχαρικών      ελαιόλαδο και προσπαθούμε να τεντώσουμε τη ζύμη όσο
             από το Λίβανο. Εδώ τα βοτάνια του      το δυνατόν περισσότερο μέχρι τις άκρες χωρίς να κοπεί η
             ζάαταρ είναι φρέσκα!                   ζύμη μας. Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90