Page 84 - mag_80
P. 84
Γιορτάζουμε
συντΑΓεσ
#menoumespiti
84
Ψωμάκι ατομικό
με ...μαύρη μπύρα
Σε ένα μπολ βάζουμε και τα 2 είδη από το αλεύρι
και, μη φοβάστε δε θα μαλώσουν. Ανοίγουμε μια
υλικά λακουβίτσα στο κέντρο τους και βάζουμε το μέλι,
• 400γρ αλεύρι ολικής άλεσης το αλάτι και τη μαγιά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό κι
• 200γρ φαρίνα ολικής άλεσης ανακατεύουμε για να λιώσει το μέλι και η μαγιά.
• 1 κ.σ. μέλι Προσθέτουμε και τη μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι
• 1 κ.σ. αλάτι να γίνει μια ενιαία ζύμη. Αν σας κολλάει στο χέρι
• 1 φακελάκι μαγιά ρίξετε λίγο κορν φλάουρ. Αφήστε την να ξεκουραστεί
• 200ml μαύρη μπύρα ζεστή τουλάχιστον για μια ώρα. Αλείφουμε με λάδι το
• 200ml ζετό νερό ταψί μας και πλάθουμε μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα
• λάδι από κεφτέδες. Τα βάζουμε στο ταψί μας κοντά
• σουσάμι προαιρετικά το ένα στο άλλο και τ' αφήνουμε άλλη μισή ώρα.
• κορν φλάουρ Τέλος φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180°C για περίπου 40 με 45 λεπτά. (Αν θέλετε
μπορείτε να τα πασπαλίσετε με σουσάμι.)