Page 117 - mag_41
P. 117
Γιουβέτσι με ...κιμά 117
Εκτέλεση
Υλικά Σε μια κατσαρόλα με λάδι ρίχνουμε το σκόρ-
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό δο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύο-
40 ml ελαιόλαδο ντας, μετά προσθέτουμε τον κιμά μέχρι να πιει
τα υγρά του. Μετά προσθέτουμε τα καρότα
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς και την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζουμε το
2 μέτρια καρότα, τριμμένα στη χονδρή σοτάρισμα. Σβήνουμε με τα ντοματάκια και το
πλευρά του τρίφτη χυμό τους και, μόλις πάρουν μια βράση, χα-
1 πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη μηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομα-
ή τριμμένη στη χονδρή πλευρά του γειρεύουμε για 20 λεπτά αφού προσθέσουμε
τρίφτη λίγο μπαχάρι και ένα ξύλο κανέλας. Ο κιμάς
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες πρέπει να παραμείνει ζουμερός. Εν τω μετα-
2 κρεμμύδια τριμμένα ξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το για περίπου 5-7 λεπτά. Το σουρώνουμε και το
χυμό τους, που θα ψιλοκόψουμε κονκασέ ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά. Προ-
σθέτουμε τη φέτα και το μισό κεφαλοτύρι και
1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο
1/2 φλιτζ. τσαγιού χονδροτριμμένο στους 180° C. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα
κεφαλοτύρι σχετικά μεγάλο πυρίμαχο ταψί ή σε 6 ατομικά,
μπαχάρια, ξύλο κανέλας και πυρίμαχα «γιουβετσάκια». Πασπαλίζουμε με
φρεσκοτριμμένο πιπέρι το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνου-
με για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι
και να αποκτήσει μια ρόδινη κρούστα. Το σερ-
βίρουμε ζεστό ή χλιαρό συνοδεία πράσινης
σαλάτας.