Page 117 - mag_41
P. 117

Γιουβέτσι με ...κιμά                                                                              117





                                                               Εκτέλεση
           Υλικά                                                Σε μια κατσαρόλα με λάδι ρίχνουμε το σκόρ-
           1 πακέτο κριθαράκι χονδρό                            δο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύο-
            40 ml ελαιόλαδο                                     ντας, μετά προσθέτουμε τον κιμά μέχρι να πιει
                                                                τα υγρά του. Μετά προσθέτουμε τα καρότα
            500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς                           και την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζουμε το
            2 μέτρια καρότα, τριμμένα στη χονδρή                 σοτάρισμα. Σβήνουμε με τα ντοματάκια και το

            πλευρά του τρίφτη                                    χυμό τους και, μόλις πάρουν μια βράση, χα-
            1 πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη                 μηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομα-

             ή τριμμένη στη χονδρή πλευρά του                    γειρεύουμε για 20 λεπτά αφού προσθέσουμε

             τρίφτη                                              λίγο μπαχάρι και ένα ξύλο κανέλας. Ο κιμάς
             2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες                         πρέπει να παραμείνει ζουμερός. Εν τω μετα-

             2 κρεμμύδια τριμμένα                                 ξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι
              1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το               για περίπου 5-7 λεπτά. Το σουρώνουμε και το
              χυμό τους, που θα ψιλοκόψουμε κονκασέ               ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά. Προ-
                                                                  σθέτουμε τη φέτα και το μισό κεφαλοτύρι και
              1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη                 ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο
              1/2 φλιτζ. τσαγιού χονδροτριμμένο                    στους 180° C. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα

              κεφαλοτύρι                                           σχετικά μεγάλο πυρίμαχο ταψί ή σε 6 ατομικά,
               μπαχάρια, ξύλο κανέλας και                          πυρίμαχα «γιουβετσάκια». Πασπαλίζουμε με
               φρεσκοτριμμένο πιπέρι                               το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνου-
                                                                    με για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι
                                                                    και να αποκτήσει μια ρόδινη κρούστα. Το σερ-
                                                                    βίρουμε ζεστό ή χλιαρό συνοδεία πράσινης

                                                                    σαλάτας.
   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122