Page 116 - mag_42
P. 116
συΝτΑγΕσ
116 Γίγαντες με κάρι
Υλικά
Εκτέλεση
φασόλια γίγαντες
Λάδι Βάζουμε τα φασόλια σε νερό από το βράδυ.
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο Το πρωί τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώ-
σουν.
1 πιπεριά καυτερή Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι. Βάζουμε τα
ψιλοκομμένη ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την πιπερίτσα την
1 κουτ. γλ. τζίντζερ, καυτερή, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διά-
φανα.
1 σκόρδο λιωμένο
ντοματάκια αποφλοιωμένα Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και μα-
γειρεύουμε.
σε κονσέρβα
1/4 κουτ. γλ. κάρι Προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε
το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
1/2 κουταλάκι σκόνη τσίλι Προσθέτουμε το κάρι, το τσίλι και τον κοπα-
1 κουτ. γλ. κόλιανδρο νισμένο κόλιανδρο και μετά προσθέτουμε τα
Κόλιανδρος φύλλα βρασμένα φασόλια μαζί με λίγο από το νερό
που έβρασαν.
Ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και
συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά για
μισή ώρα ακόμα.