Page 118 - mag_42
P. 118

συΝτΑγΕσ
















































   118                                       Um Αli arabic



                      Υλικά
                                                          Εκτέλεση
                      ½ κιλό γάλα
                                                          Σε μία κατσαρόλα βράζετε το γάλα.
                     200 γραμ. κρέμα γάλακτος
                                                         Σ' ένα άλλο μπολ κτυπάτε τη κρέμα γάλακτος. Προ-
                     2 φύλλα σφολιάτας*                  σθέτετε στο μπολ το βρασμένο γάλα και ανακατεύετε
                     250 gr ξηρούς καρπούς               καλά. Ψήνετε στο φούρνο τα φύλλα της σφολιάτας

                     (αμύγδαλα, φουντούλι,               μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
                     σταφίφες κλπ)                       Παίρνετε ένα ταψί ή ένα πυρέξ και αφού έχετε θρυμ-
                    άρωμα βανίλιας                      ματίσει τα φύλλα σφολιάτας σκεπάζετε τον πάτο.
                                                        Προσθέτετε από πάνω τους ξηρούς καρπούς κοπανι-
                    και μπόλικη κανέλα.                 σμένους. Συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση από σπα-

                                                        σμένη σφολιάτα. Ρίχνουμε από πάνω το καυτό γάλα
                    * αντί για σφολιάτα                 με τη σαντιγύ. Τοποθετείτε το πυρέξ στο φούρνο. Ψή-
                   μπορείτε                            νετε στο γκρίλ για 15 λεπτά, στους 180
                                                                                                   ο
                   να χρησιμοποιήσετε                  Σερβίρετε γαρνίροντας με καβουρντισμένα αμύγδα-
                   4 κρουασάν βουτύρου                 λα φλίδες και πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλα.
                   και αυτά κομμένα
                  με το χέρι.
   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123