Page 134 - mag_46
P. 134
συΝΤΑγΕσ
Μπισκοτογλυκό
Υλικά
134 Για την κρέμα
450g Petit beurre /250 γρ βούτυρο / 200g ζάχαρη άχνη
/ 80g κακάο / 2 βιολογικά αυγά / 60ml κονιάκ και γάλα/ άρωμα βανίλιας
Για την ganache
150g κρέμα γάλακτος & 200γρ πραλίνα
Εκτέλεση: Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να ζεσταθεί χωρίς να λιώσει και
να μπορεί να δουλευτεί καλά. Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τo κακάο, τη βανίλια, το
1/3 του κονιάκ και τα αυγά και χτυπάμε καλά. Ανακατεύουμε και το βούτυρο συνεχίζουμε το
χτύπημα. Μπορούμε ν' αντικαταστήσουμε το κονιάκ στην κρέμα με χυμό πορτοκαλιού. Σε αυτή
την περίπτωση, χρησιμοποιούμε 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού. Τοποθετούμε ένα
στρογγυλό τσέρκι (χωρίς βάση) σε ένα δίσκο σερβιρίσματος. Στρώνουμε με μπισκότα το κάτω
μέρος της φόρμας, αφού τα έχουμε βουτήξει σε γάλα με κονιάκ και από πάνω βάζουμε την κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο, έως ότου έχουμε χρησιμοποιήσει όλη την κρέμα και τελειώνουμε με
μια στρώση μπισκότα. Μπορούμε να κάνουμε όσες στρώσεις θέλουμε. Για την ganache ρίχνουμε
σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ζεσταθούν. Ανακατεύουμε μέχρι
η σοκολάτα να λιώσει και το γλάσο να είναι λείο και γυαλιστερό. Το ρίχνουμε πάνω από τα
μπισκότα σιγά σιγά έτσι ώστε να καλυφτούν τα μπισκότα. Το υπόλοιπο γλάσο το κρατάμε για
το σερβίρισμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες και αφήνουμε τη σάλτσα σοκολάτας
σε θερμοκρασία δωματίου. Για να σερβίρουμε βγάζουμε το τσέρκι της φόρμας τοποθετούμε
μπισκότα γύρω από το γλυκό και σπάμε κάποια από αυτά και πασπαλίζουμε από πάνω μαζί με
τριμμένη σοκολάτα και λίγη ζάχαρη άχνη! Καλή επιτυχία!