Page 61 - mag_050
P. 61
της Γεωργία Δουκοπούλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
ή και 1 κομμάτι σπιτικό καρπούς της αρεσκείας γαριδάκια, οι πίτσες και τα
κέικ. Μπορείτε στα παρα- του. αναψυκτικά.
πάνω να συμπληρώσετε και άφήνω τελευταία και Σε κάθε περίπτωση, αφήστε
1 χούφτα ωμούς ξηρούς καλύτερα τα φρούτα, τα τη δυνατότητα επιλογής των
οποία είναι πλούσια σε παραπάνω σνακ στο παιδί
βιταμίνες και ιχνοστοι- και ενθαρρύνετέ το να συμ- 61
χεία. μετέχει στην προετοιμασία
Αν ωστόσο το παιδί σας του. Θα ήταν επίσης συνετό
επιμένει και θέλει να προ- να μη βάζετε στο παιδί σας
σανατολιστεί σε προϊόντα μεγάλες μερίδες φαγητού,
του κυλικείου, διευθετήστε διότι νομίζετε ότι δεν θα
το να γίνεται μία, το πολύ χορτάσει επειδή τρώει «υγι-
δύο φορές την εβδομάδα εινά». Η διαδικασία απόκτη-
και φροντίστε οι αγορές του σης συνηθειών διατροφής
να είναι προσεκτικές και να απαιτεί υπομονή και επιμο-
μην αφορούν τρόφιμα με νή. Καλή σχολική χρονιά!
αυξημένα επίπεδα λιπαρών
και ζάχαρης, όπως είναι τα
Βιβλιογραφία:
1.Piperakis, M., Sotiriou, A., Georgiou, E., Thanou, A., Zafiropoulou, M., (2004). Understanding Nutrition: A Study
of Greek Primary School Children Dietary Habits, before and after Classroom Nutrition Intervention. Journal of Science
Education and Technology, Vol.13(1), pp.129-136
2. Yannakoulia, M., Karayiannis, D., Terzidou, M., Kokkevi, A., Sidossis, L., (2004). Nutrition- related habits of 82
of Greek adolescents. European Journal of Clinical Nutrition, Vol.58, pp 580-586
3. Fogelholm, M., Nuutinen, O., Pasanen, M., Myohanen, E., Saatela, T., (1999). Parent-child relationship of
physical activity patterns and obesity. International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders : Journal of
the International Association for the Study of Obesity, Vol.23(12), pp1262-1268
4. Knai, C., Pomerleau, J., Lock, K., McKee, M., (2006). Getting children to eat more fruit and vegetables: A systematic
review. Preventive Medicine, Vol.42(2), pp.85–95
5. Satter, E., (1995). Feeding dynamics: Helping children to eat well. Journal of Pediatric Health Care, Vol.9(4), pp.
178–184