Page 104 - mag_51
P. 104
ΣΥΝΤΑΓεΣ
Τυροπιτάκια
ιδανικά για σχολικό κολατσιό!
104 Υλικά & Εκτέλεση
Η βασική ζύμη είναι αυτή από τα τυροπιτάκια κουρού που όλες λίγο πολύ ξέρουμε.
Η διαφορά είναι ότι στο τέλος ανακατεύουμε με τη ζύμη και τα υλικά που θα
χρησιμοποιούσαμε για γέμιση δηλαδή: Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε καλά με την
σειρά τα παρακάτω υλικά ★ 1 κεσεδάκι γιαούρτι ★ 1 κεσεδάκι σπορέλαιο (μισό
ελαιόλαδο 1/2 καλα-μποκέλαιο χρησιμοποιώ συνήθως) ★ 1 αυγό ★ λίγο ξίδι ★
μια μυτούλα σε κουταλάκι του γλυκού σόδα ★ 1/2 κσ ζάχαρη ★ 3-4 κεσεδάκια
αλεύρι ★ 1κ.γ αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη τη ζύμη και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα
υλικά. Σε ένα μπολ τρίβουμε το ανθότυρο και τη φέτα σε μικρά κομματάκια.
★ 400γρ ανθότυρο ★ 50γρ φέτα βαρελίσια ★ 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά ★ Αλάτι
& πιπέρι ★ 1/2 - 3/4 φλυτζανιού σουσάμι.
Προσθέτουμε στη ζύμη κουρού τα υλικά από το δεύτερο μπολ και ζυμώνουμε
καλά ώστε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη...
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψιά του φούρνου.
Για τα υλικά που σας δίνω θα χρειαστείτε δύο ταψιά. Αν θέλουμε με ένα πινέλο
απλώνουμε από πάνω λίγο αυγό με νεράκι ή γάλα. Ψήστε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 175 βαθμούς αέρα για 25’. Αν χρειαστεί στα 15’ αλλάξτε θέση
μου ότι θα φτιάξει τα τυροπιτάκια μόνη της, αφού ενθουσιάστηκε με τη γεύση
τους και παρακολουθώντας εμένα να τα κάνω κατάλαβε πόσο εύκολα γίνονται!
Καταλαβαίνετε ότι εμείς λύσαμε το πρόβλημα του κολατσιού!
ώ
ν
ε
α
Θ
πηγή
στα ταψιά αντιστρέφοντάς τα. Σήμερα το απόγευμα υποσχέθηκα στην κόρη