Page 102 - mag_51
P. 102
ΣΥΝΤΑΓεΣ
102 Φθινοπωρινή σαλάτα
με σταφύλι, ρόδι & χαλούμι
Υλικά
Εκτέλεση
πράσινη σαλάτα & μαρούλι
75 γρ. σταφύλι σουλτανίνα
75 γρ. χάντρες ροδιού
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, αναμιγνύ-
ουμε σε μπλέντερ το ελαιόλαδο με
250 γρ. τυρί χαλούμι
το μπαλσάμικο. Αλατοπιπερώνουμε.
3 κ.σ. ελαιόλαδο
φύλλα φρέσκου θυμαριού
Ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο θυμάρι και
την αφήνουμε στην άκρη.
ή φρέσκου άνηθου, για γαρνίρισμα
Κόβουμε την πράσινη σαλάτα και το
Για τη σάλτσα μαρούλι και τα ανακατεύουμε με τις
4 κ.σ. ελαιόλαδο ροδιού. Κόβουμε το τυρί σε κομμάτια.
ρόγες από το σταφύλι και τις χάντρες του
ξύδι μπαλσάμικο
1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι,
αλάτι και θυμαριού ή άνηθου.
ρίχνουμε τα κομμάτια τυριού για να τα
τριμμένο μαύρο πιπέρι
ροδίσουμε. Εναλλακτικά το ψήνουμε
σε γκριλ. Τοποθετούμε τα κομμάτια του
ροδοψημένου τυριού πάνω στη σαλάτα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και
γαρνίρουμε με κλαράκια φρέσκου