Page 103 - mag_51
P. 103

Το φοιτητικό Σουφλέ!                                                                                103






                                                              Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ και το
                                                  Υλικά       Εκτέλεση

                       12 - 14 φέτες ψωμί του τόστ             πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα φρυγανιάς.
                                                               Αλοίφουμε τις φέτες του ψωμιού, από τη μια
                            150γρ. ρεγκάτο τριμμένο            πλευρά, με βιτάμ  και  στρώνουμε  τις  μισές  στο
                                     10 φέτες γκούντα           πυρέξ, με την αβουτύρωτη πλευρά προς τα

                                        10 φέτες ένταμ          κάτω. (Αν υπάρχουν κενά ανάμεσα στις φέτες,
                      12 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα               τις κλείνουμε με κομμάτια ψωμιού). Έπειτα
                      8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο               τοποθετούμε τις μισές φέτες ένταμ και τις
                                                                 καλύπτουμε με τις μισές φέτες αλλαντικού που
                                                    4 αυγά
                                                                 γκούντα και συνεχίζουμε στρώνοντας το υπόλοιπο
                                        1ltr γάλα φρέσκο         χρησιμοποιούμε. Στρώνουμε τις μισές φέτες
                       2 - 3 φρυγανιές τριμμένες στο              ψωμί.  Βάζουμε  πάλι  ένταμ  και  το  σκεπάζουμε
                                                      μούλτι
                                                                  ρεγκάτο και το μπέικον. Και τελειώνουμε με τις
                                     βιτάμ για επάλειψη           με το αλλαντικό. Συνεχίζουμε απλώνοντας το
                                   1 πρέζα μοσχοκάρυδο             φέτες γκούντα. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τ’ αυγά με
                                                                   το γάλα, ρίχουμε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και
                                      αλάτι (προαιρετικά)

                                   φρεσκοτριμένο πιπέρι            περιχύνουμε το σουφλέ. Το βάζουμε στο ψυγείο
                                                                    για 1 ώρα. Βγάζουμε το πυρέξ απ’ το ψυγείο,
                                                                    ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι
                                                                    και το απλώνουμε πάνω στα τυριά. Ψήνουμε σε
                                                                     προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 1
                                                                     ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει
                                                                     καλά. Το αφήνουμε να σταθεί, τουλάχιστον 20’-

                                                                     30’, κι έπειτα το κόβουμε!
   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108