Page 110 - mag_44
P. 110
σΥΝτΑΓΕσ
110
Στρούντελ Μήλου
αυθεντική συνταγή Αυστρίας
Υλικά Εκτέλεση
2 κιλά μήλα
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
φύλλο σφολιάτας Σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κα-
1 φλ. τσ. ζάχαρη ρυδόψιχα, τις σταφίδες και λίγο στιμμένο λεμόνι
1 φλ. τσ. καρυδόψιχα και ανακατεύουμε. Λιώνουμε το βούτυρο και το
χοντροκομμένη προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας ανακατεύ-
1/2 φλ.τσ. σταφίδες ξανθές οντας συνεχώς. Ανοίγουμε 4 φύλλα σφολιάτας
κανέλλα σκόνη και μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο τους πασπα-
λίγο βιτάμ λίζοντας με κανέλλα. Κλείνουμε καλά τα φύλλα,
πιέζοντας τη σφολιάτα με βρεγμένα δάχτυλα στο
ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα) σημείο της ένωσης και πατώντας τα στις άκρες.
κανέλα σκόνη τα κάτω. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα στρούντελ
Τοποθετούμε τα στρούντελ σε ταψια στρωμένα
με βουτυρωμένες λαδόκολλες με την ένωση προς
από πάνω και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι
να ροδίσει η σφολιάτα. Σερβίρουμε πασπαλισμέ-
να με άχνη και κανέλα.