Page 111 - mag_44
P. 111

Πουτίγκα Χριστουγεννιάτικη                                                                                         111






                                                      Υλικά       Εκτέλεση
                                                                  Πλένετε και στεγνώνετε τις σταφίδες
                                   2 φλιτζ. βούτυρο βιτάμ          και τις αναμειγνύετε με τα φρούτα
                                 2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη           βάλτε 2 κουτ. από το αλεύρι και
                                                      5 αυγά       ανακατώνετε. Χτυπάτε στο μίξερ το

                                    1,5 φλιτζ. ψιλοκομμένα         βούτυρο και ρίχνετε σιγά σιγά τη
                                              φρούτα γλασέ         ζάχαρη και κατόπιν ένα-ένα τα αυγά.
                                                                    Ρίχνετε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα
                                     3 φλ. σταφίδες ξανθές          λεμονιού. Κοσκινίζετε το αλεύρι

                                     3 φλ. σταφίδες μαύρες          με το μπέικιν και τα μπαχαρικά. Τα
                    1,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις          προσθέτετε στο μείγμα μαζί με την
                           2 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ           ψίχα του ψωμιού, τις σταφίδες και

                                       1/2 κουτ. γλυκ. αλάτι,        τα κόντιτα, το κονιάκ και το γάλα.
                                        1 κουτ. γλυκ. κανέλα,        Ανακατεύετε το μείγμα πολύ καλά
                                                                     μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά
                                      1 κουτ. γλυκ. γαρίφαλο         και αλείφετε με βούτυρο τη φόρμα

                                              & μοσχοκάρυδο          για πουτίγκα. Βάλτε το μίγμα σε μια
                                     5 κουτ. της σούπας μέλι          φόρμα που έχετε επαλείψει με μαλακή

                                                3/4 φλιτζ.γάλα        μαργαρίνη και ψήστε στους 180
                                       400 γρ. τριμμένη ψίχα          βαθμούς για μιάμιση ώρα.
                                                                      Για το γκλάσσο, ρίξτε τους κύβους
                                         από μπαγιάτικο ψωμί          ζάχαρης στο χυμό λεμονιού και

                                                    λίγο κονιάκ       περιχύστε την πουτίγκα με αυτό το
                                        10–12 κύβους ζάχαρης           γλάσσο!
                                             1 λεμόνι στιμμένο
   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116