Page 112 - mag_44
P. 112
σΥΝτΑΓΕσ
Δίπλες Γιορτινές
112
Υλικά Εκτέλεση
1 κιλό αλεύρι
Σε ένα μπολ ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί
για όλες τις χρήσεις μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή ζύμη.
4 κουταλιές της σούπας λάδι Ανοίγετε πολύ λεπτό φύλλο και κόβετε σε
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη λωρίδες. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το
4 κουταλιές της σούπας χυμό λάδι. Μόλις το λάδι κάψει τυλίγετε τις λω-
πορτοκαλιού ρίδες χωριστά μία - μία με τα χέρια σας.
2 ποτήρια νερό Κολλάτε στην άκρη τη ζύμη και τη ρίχνετε
στο καυτό λάδι. Με 2 πηρούνια γυρίζετε
προσεκτικά, προσπαθώντας να μη χάσουν
Για το σιρόπι το στρογγυλό τους σχήμα.
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι Όταν ροδίσουν οι δίπλες -που καλό είναι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη να τις τηγανίζετε μια μια- τις βγάζετε και
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί
για πασπάλισμα για να στραγγίσουν. Ετοιμάζουμε το σιρό-
πι. Βράζετε για 3 λεπτά τη ζάχαρη με το
ζάχαρη και κανέλα πασπαλίζετε με κανέλα και χοντρή ζάχαρη!
νερό και στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι
και ανακατεύετε. Βουτάτε μια μια τη δίπλα
στο καυτό σιρόπι και αμέσως τις ανασύ-
ρετε, τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις