Page 107 - mag_82
P. 107

της Ρούλας Μονογυιού
















































                                                              Σολομός                                                          107









                                                    με  σάλτσα μανιταριών




                                                    Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα
             υλικά                                  κομμένα μανιτάρια και τα σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.

             • 2 κ. σ. βιτάμ                        Προσθέτουμε τα λειωμένα σκόρδα και το αλατοπίπερό
             • 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο                  μας. Σβήνουμε με ροζέ κρασί! Ανακατεύουμε μέχρι να
             • 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες           εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κρέμα και την παρμεζάνα.
             • Αλάτι και πιπέρι                     Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε  τη φωτιά.  Την
             • 2 δοντάκια σκόρδο
             λιωμένο                                αφήνουμε να σιγοβράσει και την αποσύρουμε από τη
             • 1/4 φλιτζάνι ροζέ κρασί              φωτιά.
             • 250 ml κρέμα γάλακτος ή              Σε  ένα μαντεμένιο  τηγάνι  ή  σχαροτήγανο  ψήνουμε  τα
             εβαπορέ γάλα                           φιλέτα του σολομού. Προσθέτουμε αν θέλουμε ελάχιστο
             • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα,              λάδι. Μόλις ροδίσουν και από τις δυο πλευρές τα βάζουμε
             τριμμένη (30g)
             • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι                 σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα των μανιταριών.


             • 4 φιλέτα σολομού                     Η συγκεκριμένη σάλτσα ταιριάζει και σε κρέας!
   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112