Page 107 - mag_82
P. 107
της Ρούλας Μονογυιού
Σολομός 107
με σάλτσα μανιταριών
Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα
υλικά κομμένα μανιτάρια και τα σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
• 2 κ. σ. βιτάμ Προσθέτουμε τα λειωμένα σκόρδα και το αλατοπίπερό
• 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο μας. Σβήνουμε με ροζέ κρασί! Ανακατεύουμε μέχρι να
• 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κρέμα και την παρμεζάνα.
• Αλάτι και πιπέρι Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Την
• 2 δοντάκια σκόρδο
λιωμένο αφήνουμε να σιγοβράσει και την αποσύρουμε από τη
• 1/4 φλιτζάνι ροζέ κρασί φωτιά.
• 250 ml κρέμα γάλακτος ή Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή σχαροτήγανο ψήνουμε τα
εβαπορέ γάλα φιλέτα του σολομού. Προσθέτουμε αν θέλουμε ελάχιστο
• 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, λάδι. Μόλις ροδίσουν και από τις δυο πλευρές τα βάζουμε
τριμμένη (30g)
• 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα των μανιταριών.
• 4 φιλέτα σολομού Η συγκεκριμένη σάλτσα ταιριάζει και σε κρέας!