Page 97 - mag_123
P. 97

Vegan black bean chili




                                                           Yλικά
                                                           •  1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,

                                                           •  1 κλωνάρι ψιλοκομμένο σέλινο

                                                           •  3 λιωμένες κελίδες σκόρδο

                                                           •  2 κόκκινες και πράσινες πιπεριές

                                                           •  1 κολοκυθάκι, κομμένο
                                                           •  1 κονσέρβα μαύρα φασόλια

                                                           •  1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα

                                                           •  1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
                                                           •  2 κ. του γλ. κύμινο

                                                           •  2 κ. του γλ. κόλιανδρο

                                                           •  1 κ. της σ. σκόνη τσίλι

                                                           •  1 κ. του γλ. καπνιστή πάπρικα

                                                           •  1 κ. της σ. σάλτσα σόγιας
                                                           Yλικά                                                                97

                                                           Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά
                                                           βάζουμε  το κρεμμύδι  και το σέλινο,  με 2

                                                           κουταλιές της σούπας νερό και σοτάρουμε για
                                                           10 λεπτά με κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας
                                                           τακτικά για να μην κολλήσουν.  Όταν το κρεμμύδι

                                                           αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε όλα τα
                                                           άλλα υλικά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας
                                                           καλά. Αφήνουμε να βράσουν, στη συνέχεια

                                                           χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 20
                                                           λεπτά και ανακατεύετε περιστασιακά, μέχρι να
                                                           μαλακώσει τα υλικά μας.

                                                           Προσθέτουμε  αλάτι  με  προσοχή,  αποσύρετε
                                                           την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε

                                                           σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με αγαπημένα
                                                           μας υλικά ή οποιοδήποτε από τα παρακάτω
                                                           (που όλα είναι προαιρετικά): αβοκάντο, φέτες

                                                           λάιμ, κόλιανδρο, ξινή κρέμα, τυρί και τσιπς
                                                           τορτίγιας.
                                                           Τibs: Μπορείτε να προσθέσετε ή να ανταλλάξετε

                                                           τα λαχανικά της συνταγής με μανιτάρια, καρότα,
                                                           αρακά και καλαμπόκι.
   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102