Page 98 - mag_123
P. 98
Τζαμπαλάγια, ένα
«μπερδεμένο» πιάτο από
την Σενεγάλη
Συστατικά:
• Ελαιόλαδο
• Λουκάνικο
• Ξανθό κρεμμύδι, πιπεριά, σέλινο
και σκόρδο – αυτά τα φρέσκα
λαχανικά χτίζουν τη γεύση του
πιάτου, μην τα παραλείψετε.
• Ολόκληρα ντοματάκια σε κονσέρβα.
• Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου.
• Πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη και πιπέρι
καγιέν, αλλά μπορείτε επίσης να
προσθέσετε κύμινο και σκόνη τσίλι,
αν θέλετε, για περισσότερη γεύση.
• Λευκό μακρύκοκκο ρύζι.
98 • Γαρίδες (τις πολύ μεγάλες γαρίδες)
• Μαγειρεμένο κοτόπουλο ή
κοτόπουλο σούβλας
• Φρέσκα κρεμμυδάκια και φρέσκος
μαϊντανός.
Πώς φτιάχνουμε Jambalaya:
• Τσιγαρίζουμε το λουκάνικο, και το
αφήνουμε στην άκρη: Ζεστάνουμε
το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη
κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά. Προσθέτουμε το λουκάνικο
και αρχίζουμε να μαγειρεύουμε,
ανακατεύοντας περιστασιακά
μέχρι να ροδίσει, περίπου 5
λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο
στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να
στραγγίξουν τα υγρά, αφήνουμε το
λάδι στο τηγάνι.
• Σοτάρουμε λαχανικά: Προσθέτουμε

