Page 98 - mag_123
P. 98

Τζαμπαλάγια, ένα

                                                                     «μπερδεμένο» πιάτο από

                                                                     την Σενεγάλη


                                                                     Συστατικά:

                                                                     • Ελαιόλαδο
                                                                     • Λουκάνικο

                                                                     • Ξανθό κρεμμύδι, πιπεριά, σέλινο
                                                                        και σκόρδο – αυτά τα φρέσκα

                                                                        λαχανικά χτίζουν τη γεύση του
                                                                        πιάτου, μην τα παραλείψετε.

                                                                     • Ολόκληρα ντοματάκια σε κονσέρβα.
                                                                     • Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου.

                                                                     • Πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη και πιπέρι
                                                                        καγιέν, αλλά μπορείτε επίσης να

                                                                        προσθέσετε κύμινο και σκόνη τσίλι,
                                                                        αν θέλετε, για περισσότερη γεύση.

                                                                     • Λευκό μακρύκοκκο ρύζι.
   98                                                                • Γαρίδες (τις πολύ μεγάλες γαρίδες)

                                                                     • Μαγειρεμένο κοτόπουλο ή
                                                                        κοτόπουλο σούβλας

                                                                     • Φρέσκα κρεμμυδάκια και φρέσκος
                                                                        μαϊντανός.



                                                                     Πώς φτιάχνουμε Jambalaya:

                                                                     • Τσιγαρίζουμε το λουκάνικο, και το
                                                                        αφήνουμε στην άκρη: Ζεστάνουμε

                                                                        το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη
                                                                        κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή

                                                                        φωτιά. Προσθέτουμε το λουκάνικο
                                                                        και αρχίζουμε να  μαγειρεύουμε,

                                                                        ανακατεύοντας               περιστασιακά
                                                                        μέχρι να ροδίσει, περίπου 5

                                                                        λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο
                                                                        στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να

                                                                        στραγγίξουν τα υγρά, αφήνουμε το
                                                                        λάδι στο τηγάνι.

                                                                     • Σοτάρουμε λαχανικά: Προσθέτουμε
   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103