Page 100 - mag_109n
P. 100

ΣΥΝΤ
                                       ΣΥΝΤΑΓΕΣ
                                       ΣΥΝΤ   ΑΓΕΣ
                                       ΣΥΝΤ
                                              ΑΓΕΣ
                                              ΑΓΕΣ







                                 σοκολατένια                                                                                                                        σοκολατένια







                                      κερασίτσα                                                                                                  μπισκοτοαπόλαυση

























   100


                                 υλικά           οδηγίες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200


                                   4 αβγά        βαθμούς. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια μιας χρήσης

                          75γρ. ζάχαρη           20εκ. χτυπάμε τη ζάχαρη με τ' αβγά και προσθέτου-
                     75γρ αλεύρι ΓΟΧ             με το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύουμε και μοιρά-

                           25γρ. κακάο           ζουμε το μίγμα στα 2 ταψάκια. Ψήνουμε για 15 με 20'.

                                 ΓΕΜΙΣΗ          Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση. Στραγγίζου-
                                                 με τα κερασάκια από το σιρόπι και τα κρατάμε στην
                        400γρ.κεράσια            άκρη. Βάζουμε 2 κουταλιές από το σιρόπι σε τηγανά-
                             (κονσέρβα)          κι μαζί με 1 κουταλιά κορνφλάουρ και ανακατεύου-

           1 κουτ. γλ. κορν φλάουρ               με. Προσθέτουμε άλλα 70γρ. σιρόπι και σιγοβράζομε

                        1 κουτ. ζάχαρη           μέχρι να πήξει, ρίχνουμε τα κερασάκια κι αφήνουμε

             100γρ. κρέμα γάλακτος               να κρυώσει. Περιχύνουμε τα 2 κέικ με το υπόλοιπο
                         ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ              σιρόπι. Βάζουμε το ένα κέικ σε πιατέλα το αλείφουμε

                 225γρ.κουβερτούρα               με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και σκεπάζου-

                               γάλακτος          με με τη γέμιση. Από πάνω τοθετούμε με προσοχή το

             300γρ. κρέμα γάλακτος               άλλο και ετοιμάζουμε να το γαρνίρουμε. Λιώνουμε
                                                 την κουβερούρα προσθέτουμε την κράμα γάλακτος
                           λίγα κεράσια
                                                 και περιχύνουμε το γλυκό μας, στολίζουμε με κερα-
                                                 σάκια! Καλή μας απόλαυση!
   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105