Page 100 - mag_109n
P. 100
ΣΥΝΤ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤ ΑΓΕΣ
ΣΥΝΤ
ΑΓΕΣ
ΑΓΕΣ
σοκολατένια σοκολατένια
κερασίτσα μπισκοτοαπόλαυση
100
υλικά οδηγίες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200
4 αβγά βαθμούς. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια μιας χρήσης
75γρ. ζάχαρη 20εκ. χτυπάμε τη ζάχαρη με τ' αβγά και προσθέτου-
75γρ αλεύρι ΓΟΧ με το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύουμε και μοιρά-
25γρ. κακάο ζουμε το μίγμα στα 2 ταψάκια. Ψήνουμε για 15 με 20'.
ΓΕΜΙΣΗ Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση. Στραγγίζου-
με τα κερασάκια από το σιρόπι και τα κρατάμε στην
400γρ.κεράσια άκρη. Βάζουμε 2 κουταλιές από το σιρόπι σε τηγανά-
(κονσέρβα) κι μαζί με 1 κουταλιά κορνφλάουρ και ανακατεύου-
1 κουτ. γλ. κορν φλάουρ με. Προσθέτουμε άλλα 70γρ. σιρόπι και σιγοβράζομε
1 κουτ. ζάχαρη μέχρι να πήξει, ρίχνουμε τα κερασάκια κι αφήνουμε
100γρ. κρέμα γάλακτος να κρυώσει. Περιχύνουμε τα 2 κέικ με το υπόλοιπο
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ σιρόπι. Βάζουμε το ένα κέικ σε πιατέλα το αλείφουμε
225γρ.κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και σκεπάζου-
γάλακτος με με τη γέμιση. Από πάνω τοθετούμε με προσοχή το
300γρ. κρέμα γάλακτος άλλο και ετοιμάζουμε να το γαρνίρουμε. Λιώνουμε
την κουβερούρα προσθέτουμε την κράμα γάλακτος
λίγα κεράσια
και περιχύνουμε το γλυκό μας, στολίζουμε με κερα-
σάκια! Καλή μας απόλαυση!