Page 103 - mag_109n
P. 103
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μοσχαράκι με
σάλτσα σοκολάτας
υλικά οδηγίες: Κάψτε το λάδι σε μια μεγά-
3 κ. σ. ελαιόλαδο λη κατσαρόλα και καβουρντίστε το κρέ-
1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα ας από όλες τις μεριές. Αφαιρέστε το από
3 καρότα την φωτιά και βάλτε το στη γάστρα. Στο
2 μπαστουνάκια σέλερυ λάδι που έμεινε προσθεστε τον τοματο-
πελτέ και καβουρντίστε τον για μερικά
2 μεγάλα κρεμμύδια δευτερόλεπτα. Σβήστε με το κρασί ανα-
2 σκελίδες σκόρδο, κατεύοντας συνεχώς. Κόψτε τα λαχανικά
θρυμματισμένες. σε μικρά κυβάκια και προσθέστε τα στο
1 κ. σ. τοματοπελτέ κρέας. Προσθέστε το ζωμό και την σάλ-
400 ml κόκκινο κρασί τσα καθως και τα μπαχαρικά. Κλείστε το 103
1lt ζωμό λαχανικών καπάκι και ψήστε το κρέας σε προθερ-
2 φύλλα δάφνης μασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για
Θυμάρι 3,5 ώρες. Κάθε μία ώρα να το γυριζετε.
αλάτι και πιπέρι Όταν είναι έτοιμο το αφαιρείτε από την
1 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρου σάλτσα και το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο
για να το διατηρήσετε ζεστό στο φούρ-
Ξύσμα πορτοκαλιού νο. Βάζετε τη σάλτσα στη φωτιά και την
& λεμονιού βράζετε μέχρι να μείνει περίπου η μισή.
3 κόκκους μπαχάρι Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτε-
40 γρ. κρύο βούτυρο τε το παγωμένο βούτυρο σε κομματάκια
20 γρ. σοκολάτα υγείας μαζί με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε ξανά
(με 60% κακάο) μέχρι να λιώσουν. Παίρνετε το κρέας, το
κόβετε σε μικρά κομμάτια και το βάζετε
500 γραμμάρια ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα. Σερβίρετε με μακαρό-
νια* και με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή σας Απόλαυση!
* ή και με πουρέ πατάτας ή μελιτζάνας
ό,τι εσείς προτιμάτε!