Page 103 - mag_109n
P. 103

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
                          Μοσχαράκι με







              σάλτσα σοκολάτας












                                             υλικά          οδηγίες: Κάψτε το λάδι σε μια μεγά-


                                  3 κ. σ. ελαιόλαδο         λη κατσαρόλα και καβουρντίστε το κρέ-

                     1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα              ας από όλες τις μεριές. Αφαιρέστε το από
                                            3 καρότα        την φωτιά και βάλτε το στη γάστρα. Στο

                         2 μπαστουνάκια σέλερυ              λάδι που έμεινε προσθεστε τον τοματο-
                                                            πελτέ και καβουρντίστε τον για μερικά
                             2 μεγάλα κρεμμύδια             δευτερόλεπτα. Σβήστε με το κρασί ανα-

                               2 σκελίδες σκόρδο,           κατεύοντας συνεχώς. Κόψτε τα λαχανικά

                                  θρυμματισμένες.           σε μικρά κυβάκια και προσθέστε τα στο
                               1 κ. σ. τοματοπελτέ          κρέας. Προσθέστε το ζωμό και την σάλ-

                           400 ml κόκκινο κρασί             τσα καθως και τα μπαχαρικά. Κλείστε το                             103

                              1lt ζωμό λαχανικών            καπάκι και ψήστε το κρέας σε προθερ-
                                   2 φύλλα δάφνης           μασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για

                                               Θυμάρι       3,5 ώρες. Κάθε μία ώρα να το γυριζετε.

                                   αλάτι και πιπέρι         Όταν είναι έτοιμο το αφαιρείτε από την

                   1 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρου               σάλτσα και το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο
                                                            για να το διατηρήσετε ζεστό στο φούρ-
                              Ξύσμα πορτοκαλιού             νο. Βάζετε τη σάλτσα στη φωτιά και την
                                         & λεμονιού         βράζετε μέχρι να μείνει περίπου η μισή.

                              3 κόκκους μπαχάρι             Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτε-

                             40 γρ. κρύο βούτυρο            τε το παγωμένο βούτυρο σε κομματάκια
                          20 γρ. σοκολάτα υγείας            μαζί με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε ξανά

                                    (με 60% κακάο)          μέχρι να λιώσουν. Παίρνετε το κρέας, το
                                                            κόβετε σε μικρά κομμάτια και το βάζετε


                       500 γραμμάρια ζυμαρικά               μέσα στη σάλτσα. Σερβίρετε με μακαρό-
                                                            νια* και με τριμμένη παρμεζάνα.

                                                            Καλή σας Απόλαυση!



                                                            * ή και με πουρέ πατάτας ή μελιτζάνας
                                                            ό,τι εσείς προτιμάτε!
   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108