Page 104 - mag_107_N
P. 104
ΣΥΝΤ
ΣΥΝΤ
ΣΥΝΤ
ΑΓΕΣ
ΑΓΕΣ
ΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γιορτινή
μανταρινόπιτα
υλικά
104 6 μανταρίνια
2 κουτ. σ. ζάχαρη καστανή
2 αβγά
λίγο αλάτι
100g ζάχαρη οδηγίες: Πλένουμε καλά-καλά τα
150 ml λάδι μανταρίνια και τα 4 τα κόβουμε σε φέτες.
150 ml νερό Βγάζουμε τυχόν κουκούτσια. Σ' ένα στρογ-
γυλό ταψί αλοίφουμε με βούτυρο τον πάτο
220g αλεύρι και τα πλάγια τοιχώματα και ρίχνουμε 2
10g baking powder κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, να
ξύσμα 2 μανταρινιών πάει παντού. Από πάνω πασπαλίζουμε λίγο
αλεύρι και στρώνουμε τα μανταρίνια μας.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα 2 αυγά με το αλάτι
και τη ζάχαρη. Όταν ασπρίσει το μίγμα μας,
προσθέτουμε το νερό, το λάδι και το ξύσμα
από δυό μας μανταρίνια. Στο τέλος κοσκι-
νίζουμε στο μίγμα μας το αλεύρι μαζί το
baking powder. Στη συνέχεια ρίχνουμε το
μίγμα στο ταψί μας, πάνω από τα κομμένα
μανταρίνια μας. Ψήνουμε στους 180 για 40
0
λεπτά. Καλή σας απόλαυση!