Page 101 - mag_107_N
P. 101
Μσούρα
Μαγειρεύεται με χοιρινό κρέας, μοσχάρι
και κοτόπουλο σιγοβρασμένο με λαχανικά
και ρύζι στο φούρνο.
Για τη γέμιση
• 1 κρεμμύδι
Υλικά • ελαιόλαδο
• 2 κ. χοιρινό • συκωτάκια κότας
• 2 κ. μοσχάρι • 1 φλ. τσαγιού ρύζι
• 1 κοτόπουλο
• λαρδί (χοιρινό λίπος) • 1 χούφτα σταφίδες
• 5 κιλά πράσα • αλάτι και πιπέρι
• 1 ρίζα σέλινο • λίγα κάστανα ψημένα
• 2 κουτ. σ. λάδι
Εκτέλεση: Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε κομμένα τα συκωτάκια,
• κόκκινο πιπέρι
4-5 ψημένα κάστανα κομμένα σε κομματάκια, 1 κούπα ρύζι, 1/2 ποτήρι
• αλάτι 101
νερό, αλάτι, πιπέρι, σταφίδες. Γεμίζουμε το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε τα
πράσα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα πλένουμε, τα τρίβουμε με αλάτι
και πιπέρι και τα αφήνουμε αρκετές ώρες να στραγγίξουν. Στρώνουμε το
χοιρινό λίπος σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ή στη γάστρα, και σκεπάζουμε
με μία στρώση πράσα. Πάνω στα πράσα τοποθετούμε το κρέας (χοιρινό
και μοσχάρι) και πάνω από αυτό βάζουμε το γεμιστό κοτόπουλο, αφού
το ράψουμε και του δέσουμε τα πόδια. Στη συνέχεια βάζουμε άλλη μία
στρώση από πράσα και κρέας και σκεπάζουμε το κοτόπουλο με πράσα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο. Το
ψήνουμε πρώτα για 1 ώρα στους 220 βαθμούς και άλλες 5 ώρες στους
150 βαθμούς.