Page 105 - mag_107_N
P. 105

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

















                          apfelstrudel



 γιορτινή




 μανταρινόπιτα


















                                                                                                                               105 105



                                                                    οδηγίες: Ξεφλουδίζω τα μήλα και τα
                                              υλικά                 κόβω σε κύβους. Τα βάζω σε ένα μπολ, τα


                                1 φύλλο σφολιάτας                   ραντίζω με χυμό λεμονιού και προσθέτω

                                                3 μήλα              τις σταφίδες, την καστανή ζάχαρη, το
                                 1 κ.σ. χυμό λεμόνι                 βούτυρο(κρύο) κομμένο σε κομμάτια, το
                                                                    αλεύρι και την κανέλα και το μοσχοκάρυδο
                                    90 γρ. σταφίδες                 και ανακατεύω με ένα κουτάλι. Σε ταψί έχω

                           50 γρ. καστανή ζάχαρη                    στρώσει  αντικολλητικό  χαρτί.  Ανοίγω  το

                             30 γρ. βούτυρο κρύο                    φύλλο της σφολιάτας και απλώνω πάνω το

                                        1 κ.σ. αλεύρι               μείγμα με τα μήλα. Το τυλίγω προσεχτικά
                                 1 κ.γλ. κανέλα και                 και αλείφω με το πινέλο την επιφάνεια

                          1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο                    του στρούντελ με ένα χτυπημένο αυγό και
                                                                    πασπαλίζω τη σφολιάτα με λίγη καστανή

                                                                    ζάχαρη και λίγη κανέλα.
                                                                    Ψήνω σε προσθερμασμένο φούρνο στους

                                                                    170 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι
                                                                    η σφολιάτα να ψηθεί και να αποκτήσει ένα

                                                                    όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110