Page 105 - mag_107_N
P. 105
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
apfelstrudel
γιορτινή
μανταρινόπιτα
105 105
οδηγίες: Ξεφλουδίζω τα μήλα και τα
υλικά κόβω σε κύβους. Τα βάζω σε ένα μπολ, τα
1 φύλλο σφολιάτας ραντίζω με χυμό λεμονιού και προσθέτω
3 μήλα τις σταφίδες, την καστανή ζάχαρη, το
1 κ.σ. χυμό λεμόνι βούτυρο(κρύο) κομμένο σε κομμάτια, το
αλεύρι και την κανέλα και το μοσχοκάρυδο
90 γρ. σταφίδες και ανακατεύω με ένα κουτάλι. Σε ταψί έχω
50 γρ. καστανή ζάχαρη στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ανοίγω το
30 γρ. βούτυρο κρύο φύλλο της σφολιάτας και απλώνω πάνω το
1 κ.σ. αλεύρι μείγμα με τα μήλα. Το τυλίγω προσεχτικά
1 κ.γλ. κανέλα και και αλείφω με το πινέλο την επιφάνεια
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο του στρούντελ με ένα χτυπημένο αυγό και
πασπαλίζω τη σφολιάτα με λίγη καστανή
ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Ψήνω σε προσθερμασμένο φούρνο στους
170 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι
η σφολιάτα να ψηθεί και να αποκτήσει ένα
όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.