Page 60 - mag_01
P. 60
Συνταγές
ΖΥμΑΡΙΚΑ μΕ ΣΑΛΤΣΑ μΑΝΙΤΑΡΙώΝ
• 1/3 κούπας λάδι
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1/2 κούπας λευκό κρασί
• 500γρ. φρέσκα μανιτάρια
• 1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
• 350γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας
Βοnus Mall tip: (αντί για κρέμα γάλακτος
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα εβαπορέ ελαφρύ)
Οδηγίες
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα
μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τα μανιτάρια
κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να
εξατμιστούν τα υγρά τους. Σβήνουμε με κρασί, σκεπάζουμε και
σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε
την κρέμα ή το γάλα μας το εβαπορέ, το πιπέρι και το τριμμένο
τυρί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει το
μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά
μας ως συνήθως και ανακατεύουμε με την σάλτσα μας! Καλή
μας όρεξη!
ΓΑΡΙδΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ μΕ ΡΥΖΙ
• 1 κ. γαρίδες μεγάλες
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• καλαμπόκι (προαιρετικά)
• 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
• 3/4 φλιτζανιού νερό
• 140 γρ. ρύζι
• αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
• λίγο φρέσκο μαϊντανό
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις κόβουμε στη μέση.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τις πιπεριές
και το κρεμμύδι στο λάδι. Κομματιάζουμε τις ντομάτες
αφαιρώντας τα σκληρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στην
κατσαρόλα μαζί με το νερό. Μόλις βράσουν ρίχνουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα
αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να
μαλακώσουν οι γαρίδες. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.
60