Page 73 - mag_02
P. 73
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠλΑΣΤΙΚΗΣ
Φράουλα μαρμελάδα
Υλικά: Εκτέλεση:
1 κιλό φράουλες Βάλτε σε κατσαρόλα τις φράουλες (σε μεγάλα κομμάτια)
πλυμμένες, και σκεπάστε τις με τη ζάχαρη. αφήστε για μερικές ώρες
καθαρισμένες μέχρι να βγάλουν το χυμό τους και να μετατρέψουν τη
και κομμένες ζάχαρη σε κόκκινο σιρόπι. Ξεκινήστε το δέσιμο της μαρ-
στη μέση μελάδας. Βάλτε σε δυνατή φωτιά να βράσει το φρούτο και
500γρ. ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
αφαιρέστε τον αφρό. χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατεύε-
χυμό από 1 λεμόνι
τε συχνά να μην κολλήσει. Θέλει περίπου 20 λεπτά βράσι-
μο για να δέσει. Θα το καταλάβετε από την όψη της. Έχει
αποκτήσει συνοχή και γυαλάδα. Όταν βγάζετε την ξύλινη
κουτάλα η μαρμελάδα να την καλύπτει με ένα γυαλιστερό 77
στρώμα. (η κλασική μέθοδος ελέγχου είναι να παγώσετε
ένα πιατάκι στον καταψύκτη και να ακουμπήσετε πάνω του
λίγη μαρμελάδα. αν γυρνώντας το στο πλάι δεν ρέει και
μένει σταθερή, η μαρμελάδα έχει δέσει). προσθέστε το
χυμό λεμονιού στο τέλος.
Πασταφλόρα με μαρμελάδα φράουλα
Υλικά: Εκτέλεση:
1 φλ. βούτυρο χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για ν’ ασπρίσει και να
1/3 φλ. ζάχαρη αφρατέψει. συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα-ένα
2 αυγά τα αυγά και μετά το κονιάκ. ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώ-
3 κουταλιές κονιάκ νουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά. στρώνουμε τα 2/3
1 βανίλα της ζύμης σε μια ταρτιέρα, που την έχουμε αλείψει με λίγο
3 φλ. φαρίνα Γιώτης βούτυρο, καλύπτοντας τα τοιχώματα. απλώνουμε επάνω
μαρμελάδα φράουλα
στη ζύμη τη μαρμελάδα τόση όσο να καλύψει τη ζύμη μας
και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάθουμε κορδόνια
και τα «πλέκουμε» στην επιφάνεια.
Ψήνουμε την τάρτα μας
στους 175 C για 30’- 35’.
0
η επιτυχία είναι
εξασφαλισμένη!