Page 71 - mag_02
P. 71

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 Μαγειρεύουμε ...χαλλλλλαρά!
















               Το ΒΜ_Magaz!ne ζήτησε από τον Ηλία μια συνταγή                          Ηλίας
               με φράουλες και μας έστειλε την απολαυστική...
               Σαλάτα με σπανάκι Baby                                                  Σέντρης


               και φράουλες                                                            Executive Chef και
                                                                                       σύμβουλος Γαστρονομίας


               Υλικά για τη σαλάτα                 Υλικά για τη σαλτσα                 από πολύ μικρή ηλικία
               • 200γ. Σπανάκι “baby”              •40γ. Ξύδι μπαλσαμικο               ο ηλίας σέντρης
                  ή κανονικό σπανάκι               •120γ. Ελαιόλαδο                    ξεκίνησε
               • 200γ. Αισμπεργκ                   •50γ. Μέλι
                  κομμένο σε λωρίδες               •60γ. Φράουλες                      το γαστρονομικό ταξίδι
               • 50γ. Καρύδια ή                    •Αλάτι                              με αφετερία και έμπνευ-
                  “Pecans”                         •Πιπέρι άσπρο                       ση από την μητέρα του
                  (ποικιλία καρυδιού)                                                  που του έδωσε
               • 80γ. Μπέικον σε κυβάκια                                               τις βάσεις                             71
               • Κρουτόν
               • 60γ Νιφάδες Σαν Μιχάλη                                                για την γεύση
               •10 μεγάλες Φράουλες                                                    μα κυρίως την αγάπη
                                                                                       για το καλό φαγητό!
               Ετοιμασία:  σοτάρουμε  το  μπέικον  σε  αντικολλητικό
               τηγάνι  χωρίς  λαδί  μέχρι  να  ροδίσει  λίγο.  Φτιάχνουμε  τη          η εμπειρία του
               σάλτσα  «όλα  μαζί  στο  μπλέντερ»  σε  λεκάνη  βάζουμε  αϊ-            αποκτήθηκε τόσο
               σμπεργκ, σπανάκι, μπέικον, κρουτόν, καρύδια, φράουλες                   σε μεγάλα εστιατόρια,
               προσθέτουμε  την  σάλτσα,  ανακατεύομε,  σερβίρουμε  σε
               μεγάλο πιάτο, βάζουμε της νιφάδες του τυριού γύρο γύρο.                 catering όσο και
               Tip & Info/ Αίσμπεργκ: λαχανικό που είναι στην κατηγόρια                σε ξενοδοχεία διεθνών
               του λάχανου. έίναι  πιο γλυκό στη γεύση τονίζοντας όλες                 ομίλων στην έλλάδα
               τiς βινεγκρέτ. Έχει την ιδιότητα να μένει τραγανό στις σα-              και στο εξωτερικό.
               λάτες για πιο πολύ ώρα.
               Σπανάκι ‘Baby’: έίναι τα μικρά τρυφερά φύλλα του σπα-                   η υπομονή, η συνεργα-
               νακιού, έχουν πιο έντονη γεύση και είναι χωρίς ίνες. (το                σία, ο πειραματισμός,
               βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ έτοιμα πλυμένα).                            η φαντασία,
               Τυρί Σαν Μιχάλη: τυρί από τη σύρο, παράγεται από πα-
               στεριωμένο  αγελαδινό  γάλα,  χρώμα  κίτρινο  χρυσαφί  με               η συνεχής μάθηση
               ακανόνιστες  τρυπούλες,  όταν  το  κόβετε  σπάει  σαν  την              κι ενημέρωση,
               παρμεζάνα. έίναι η ελληνική παρμεζάνα μας δοκιμάστε το!                 η αναζήτηση

                                                                                       νέων τεχνικών και υλικών
                                                                                       αποτελούν ένα από τα

                                                                                       συστατικά της επιτυχίας
                                                                                       αλλά το βασικότερο
                                                                                       είναι η αγάπη
                                                                                       για το φαγητό.
   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76