Page 71 - mag_06
P. 71

Grape
                                                                       Grape


                                                                                     ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΊΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΊΔΊΑ




                                                                            liqueur
                                                                          liqueur















 χωρίς ζάχαρη                                                             Υλικά

                                                                          •  1 κιλό ρόγες σταφύλι
                                                                             (σταφίδα μαύρη)

                                                                          • 1 κιλό ζάχαρη
                                                                          • 700 γρ. ρακί

                                                                          Εκτέλεση
                                                                          Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σταφύ-
                                                                          λια  από  τα  κοτσάνια  για  να  μείνουν
                                                                          μονό οι ρόγες. Βάζουμε τις ρόγες σε
                                                                          μια  κατσαρόλα  και  προσθέτουμε  τη
                                                                          ζάχαρη. Τρίβουμε με τα χέρια μας τις
                                                                          σταφίδες με τη ζάχαρη μέχρι να βγά-
                                                                          λουν τον χυμό τους και να γίνουν ένα.                 71
                                                                          Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα
                                                                          στη φωτιά και βράζουμε το μείγμα για
                                                                          15 λεπτά περίπου στην αρχή σε δυνα-
                                                                          τή φωτιά και μετά χαμηλότερα.
                                                                          Μόλις το μείγμα δέσει και έχει κάνει
                                                                          ένα δεμένο σιρόπι το βγάζουμε από
                                                                          την  φωτιά  και  το  αφήνουμε  να  κρυ-
                                                                          ώσει.  Όταν  κρυώσει  το  βάζουμε  σε
                                                                          γυάλινο  μπουκάλι  και  προσθέτουμε
                                                                          τη ρακί. Κλείνουμε καλά το μπουκάλι
                                                                          και το κουνάμε για να ανακατευτεί το
                                                                          μείγμα. Το αφήνουμε στον ήλιο για 15
                                                                          μέρες. Στραγγίζουμε το λικέρ και το
                                                                          βάζουμε σε καράφα.


                                                                          Προσοχή
                                                                          να μη μας κολλήσει η ζά-
                                                                          χαρη στην κατσαρόλα
                                                                          ανακατεύουμε σχεδόν
                                                                          συνέχεια.
                                                                          Το αρχικό μείγμα της
                                                                          κατσαρόλας (ζάχαρη
                                                                          με σταφύλι) εάν
                                                                          βράσει λίγο παρα-
                                                                          πάνω κάνει μια
                                                                          καταπληκτική
                                                                          μαρμελαδα!
   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76