Page 67 - mag_06
P. 67
GOURMET ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μαγειρεύουμε ...χαλλλλλαρά! με τον Ηλία Σέντρη
Θαλασσινή
Συμφωνία Ηλίας
με Νότες Σαμπάνιας Σέντρης
(όχι του Μπετόβεν) Executive Chef και
σύμβουλος Γαστρονομίας
Υλικά
• 200γρ ψάρια χωρίς κόκκαλο, φιλέτο, σολομό, παγκάσι- Από πολύ μικρή ηλικία
ους, πέρκα, σφυρίδα ή απλά λίγο από όλα ο Ηλίας ξεκίνησε
-Ε! α! μα, πια κι εσείς, βάλτε λίγο από όλα να μην έχετε το γαστρονομικό ταξίδι
το ποιο να βάλω αυτό ή το άλλο, μα αυτό είναι έτσι το με αφετηρία και έμπνευ-
άλλο είναι γιουβέτσι κτλ.)
• 15 γρ βούτυρο ή ελαιόλαδο (Me Butter, you?) ση από την μητέρα του
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο που του έδωσε
• 1 κουταλιά της σούπας άνηθο τις βάσεις
• Αλάτι για την γεύση 67
• Πιπέρι άσπρο μα κυρίως την αγάπη
• 180 γρ σαμπάνια (ή αφρώδη οίνο ή κρασί λευκό) για το καλό φαγητό!
(ό,τι θες βρε αδελφέ αλλά θα χάσεις τις Νότες που θα Η εμπειρία του
σου τραγουδάνε στον ουρανίσκο)
• 50 γρ κρέμα γάλακτος προαιρετικά αποκτήθηκε τόσο
σε μεγάλα εστιατόρια,
Τρόπος Χαλαρής Παρασκευής catering όσο και
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο ή το ελαιόλαδο, το σε ξενοδοχεία διεθνών
κρεμμύδι αφήνουμε να τσουτσουρίσει (σωταριστεί και ομίλων στην Έλλάδα
καλά) σβήνουμε με τη σαμπάνια, προσθέτουμε τον άνηθο και στο εξωτερικό.
και επιτέλους ακουμπάμε τα ψαρικά, χαμηλώνουμε τη Η υπομονή, η συνεργα-
φωτιά, σκεπάζουμε, και ψήνουμε για 7 με 9 λεπτά χωρίς
να το γυρίσουμε. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα, και σία, ο πειραματισμός,
απλά ΧΑΛΑΡΑ σερβίρουμε. η φαντασία,
Προτείνω για γαρνιτούρα: βάλτε λεπτοκομμένα κολο- η συνεχής μάθηση
κυθάκια ή καρότα ή και μπουκετάκια από μπρόκολο μαζί κι ενημέρωση,
με το ψάρι . η αναζήτηση
Tip: μαζί με τη σαμπάνια ή το κρασί βάλτε και λίγο ζωμό νέων τεχνικών και υλικών
ψαριού ή κότας αυτό θα ενισχύσει τη γεύση του ψαριού. αποτελούν ένα από τα
Προσοχή: Μην ανακατεύετε το ψάρι με πιρούνι όταν συστατικά της επιτυχίας
μαγειρεύετε, το πιο πιθανό είναι να το χαλάσετε. Αφήστε
το στην ησυχία του. Αλλά το βασικότερο
είναι η αγάπη
Και μην ξεχνάτε πάντα Χ Α Λ Α Ρ Α! για το φαγητό.