Page 67 - mag_06
P. 67

GOURMET ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 Μαγειρεύουμε ...χαλλλλλαρά!                             με τον Ηλία Σέντρη













               Θαλασσινή


               Συμφωνία                                                                Ηλίας

               με Νότες Σαμπάνιας                                                      Σέντρης


               (όχι του Μπετόβεν)                                                      Executive Chef και

                                                                                       σύμβουλος Γαστρονομίας
               Υλικά
               •  200γρ ψάρια χωρίς κόκκαλο, φιλέτο, σολομό, παγκάσι-                  Από πολύ μικρή ηλικία
                  ους, πέρκα, σφυρίδα ή απλά λίγο από όλα                              ο Ηλίας ξεκίνησε
                  -Ε! α! μα, πια κι εσείς, βάλτε λίγο από όλα να μην έχετε             το γαστρονομικό ταξίδι
                  το ποιο να βάλω αυτό ή το άλλο, μα αυτό είναι έτσι το                με αφετηρία και έμπνευ-
                  άλλο είναι γιουβέτσι  κτλ.)
               • 15 γρ βούτυρο ή ελαιόλαδο (Me Butter, you?)                           ση από την μητέρα του
               • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο                                          που του έδωσε
               • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο                                           τις βάσεις
               • Αλάτι                                                                 για την γεύση                            67
               • Πιπέρι άσπρο                                                          μα κυρίως την αγάπη
               •  180 γρ σαμπάνια (ή αφρώδη οίνο ή κρασί λευκό)                        για το καλό φαγητό!
                  (ό,τι θες βρε αδελφέ αλλά θα χάσεις τις Νότες που θα                 Η εμπειρία του
                  σου τραγουδάνε στον ουρανίσκο)
               • 50 γρ κρέμα γάλακτος προαιρετικά                                      αποκτήθηκε τόσο
                                                                                       σε μεγάλα εστιατόρια,
               Τρόπος Χαλαρής Παρασκευής                                               catering όσο και
               Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο ή το ελαιόλαδο, το                     σε ξενοδοχεία διεθνών
               κρεμμύδι αφήνουμε να τσουτσουρίσει (σωταριστεί και                      ομίλων στην Έλλάδα
               καλά) σβήνουμε με τη σαμπάνια, προσθέτουμε τον άνηθο                    και στο εξωτερικό.
               και επιτέλους ακουμπάμε τα ψαρικά, χαμηλώνουμε τη                       Η υπομονή, η συνεργα-
               φωτιά, σκεπάζουμε, και ψήνουμε για 7 με 9 λεπτά χωρίς
               να το γυρίσουμε. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα, και                   σία, ο πειραματισμός,
               απλά ΧΑΛΑΡΑ σερβίρουμε.                                                 η φαντασία,
               Προτείνω για γαρνιτούρα: βάλτε λεπτοκομμένα κολο-                       η συνεχής μάθηση
               κυθάκια ή καρότα ή και μπουκετάκια από μπρόκολο μαζί                    κι ενημέρωση,
               με το ψάρι .                                                            η αναζήτηση
               Tip: μαζί με τη σαμπάνια ή το κρασί βάλτε και λίγο ζωμό                 νέων τεχνικών και υλικών
               ψαριού ή κότας αυτό θα ενισχύσει τη γεύση του ψαριού.                   αποτελούν ένα από τα
               Προσοχή: Μην ανακατεύετε το ψάρι με πιρούνι όταν                        συστατικά της επιτυχίας
               μαγειρεύετε, το πιο πιθανό είναι να το χαλάσετε. Αφήστε
               το στην ησυχία του.                                                     Αλλά το βασικότερο
                                                                                       είναι η αγάπη
               Και μην ξεχνάτε πάντα Χ Α Λ Α Ρ Α!                                      για το φαγητό.
   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72