Page 83 - mag_013
P. 83
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νηστίσιμη (ναι!)
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ
ή Μανιταρίτσα Ηλίας
Υλικά Σέντρης
• 1 τρυφερό μαρούλι ψιλοκομμένο Executive Chef και
• 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σύμβουλος Γαστρονομίας
• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο Από πολύ μικρή ηλικία
• 500γρ. μανιτάρια άσπρα μικρά κομμένα
• 500γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα ο Ηλίας Σέντρης
• 1/2 φλ. ρύζι ξεκίνησε
• Ελαιόλαδο το γαστρονομικό ταξίδι
• Πιπέρι με αφετηρία και έμπνευ-
• Αλάτι
• Χυμό από 2 λεμόνια ση από την μητέρα του
(αυγολέμονο όταν δεν νηστεύουμε) που του έδωσε
τις βάσεις
Μαζέψτε τα υλικά σας, γιατί ξεκινάμε. 83
για την γεύση
μα κυρίως την αγάπη
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε το ελαιόλαδό μας σε βαθειά κατσαρόλα και ρίχνουμε για το καλό φαγητό!
μέσα τα υλικά μας ψιλοκομμένα, τα ανακατεύουμε λίγο στο Η εμπειρία του
λάδι να πάρουν χρώμα και μετά προσθέτουμε το ρύζι αποκτήθηκε τόσο
και 3 κούπες νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε σε μεγάλα εστιατόρια,
να σιγοβράσουν. Όταν ψηθούν όλα τα υλικά ρίχνουμε μπόλι-
κο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Συνοδεύουμε με ψημένο catering όσο και
ψωμί με λάδι και ρίγανη. Καλή σας όρεξη! σε ξενοδοχεία διεθνών
ομίλων στην Ελλάδα
Tip: αντί για αυγολέμονο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα και στο εξωτερικό.
γάλακτος, που πιστεύω ότι είναι τέλειος συνδυασμός με
τα μανιτάρια! Η υπομονή, η συνεργα-
σία, ο πειραματισμός,
η φαντασία,
Καλή επιτυχία! η συνεχής μάθηση
Και μην ξεχνάτε πάντα Χ Α Λ Α Ρ Α! κι ενημέρωση,
HÏ›a˜ ™¤ÓÙÚ˘ η αναζήτηση
νέων τεχνικών και υλικών
αποτελούν ένα από τα
συστατικά της επιτυχίας
Αλλά το βασικότερο
είναι η αγάπη
για το φαγητό.