Page 84 - mag_013
P. 84
Ριζότο με σουπιές*
αγκινάρες & μανιτάρια
Υλικά (για 4 άτομα):
• 4 αγκινάρες • 12 Μανιτάρια Portobello
• 1 φύλλα δάφνης • 1 ποτήρι λευκό κρασί
• 2 Σουπιές • 2 φλιτζάνια ρύζι
• 5 φλιτζάνια νερό • Σαφράν (μπορείτε με
κουρκουμά)
• Μαγική σάλτσα
Οδηγίες:
Κόβουμε τις σουπιές σε λωρίδες. Προσθέ-
στε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
σε ένα βαθύ τηγάνι και βάλτε τις σουπιές.
Χρησιμοποιήστε αγκινάρες. Κόψτε τα μα-
νιτάρια σε τέταρτα. Προσθέστε ένα φύλλο
δάφνης στις σουπιές και μετά προσθέστε
τις αγκινάρες και τα μανιτάρια.
84 Σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώ-
μα. Σβήστε με λευκό κρασί. Μετά προσθέ-
τουμε τη μαγική σάλτσα. Τελευταία προ-
σθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση,
βάζουμε το ρύζι μας. Προσθέστε λίγο νήμα
σαφράν για περισσότερη γεύση και χρώ-
μα. Ανακατεύουμε να μπερδευτούν όλα
τα υλικά μας με το ρύζι και χαμηλώνουμε
τη φωτιά, μέχρι να ψηθεί το ρύζι όπως το
προτιμάτε!
ΜΑΓΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ
(Αρωματική σάλτσα από ελαιόλαδο, ντο-
μάτες, σκόρδο, κρεμμύδια, πιπεριές ή
μανιτάρια)
• 2 κουτ. σ. ελαιόλαδο •5 μεγάλες ώριμες
ντομάτες ψιλοκομμένες
•2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
•1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένα (προ-
αιρετικά) •4 ή 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλο-
κομμένες •1 φλιτζάνι Portobello μανιτάρια
ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
•1 φύλλο δάφνης •κύμινο και ρίγανη
*ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ
ΟΙ ΣΟΥΠΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ Οδηγίες:
ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ 1. Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα τηγάνι
Ή ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ και ψήνετε για μια ώρα προσεκτικά σε
μέτρια φωτιά!