Page 89 - mag_031
P. 89

89






                                                 Κέικ Πίτσας


                     Υλικά

                     1 γιαούρτι των 200 γρ. παραδοσιακό
                    1 φλυτζ. φαρίνα κόκκινη

                    1 φλυτζ. τυρί φέτα τριμμένη
                    3 αβγά

                    1/4 φλυτζ. σπορέλαιο
                    αλάτι, πιπέρι

                   Εκτέλεση



                   Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
                   Αν θέλουμε, στα βασικά υλικά της συνταγής, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον πι-
                   νελιές για έξτρα γεύση, πράσινη πιπεριά σε ροδέλες, λίγο μαϊντανό, λουκάνικο σε φε-
                   τάκια, ελιές ή ό,τι άλλο μας αρέσει. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με
                  διαστάσεις 21x11εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με
                  αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να πάρει χρώμα στην επιφάνεια, περίπου 40 λεπτά ανά-
                  λογα με το φούρνο. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ανα-
                  ποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Το κέικ όταν βγει από το φούρνο κάθεται
                 διπλή δόση.
                  ελαφρά. Πρόκειται για ένα μικρό πεντανόστιμο κέικ, γι’ αυτό καλό είναι να κάνουμε τη


                 http://magyreuontas.blogspot.gr
   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94