Page 91 - mag_031
P. 91
Σαλάτα με ρεβίθια
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό ρεβίθια
1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε καρέ
Ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουταλιές της σούπας ξερό δενδρολίβανο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι
Ξύδι βαλσάμικο, Ελαιόλαδο, λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποβραδίς βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε 1-2 λίτρα χλιαρό νερό, όπου
έχουμε προηγούμενα διαλύσει 2 μικρές χούφτες χονδρό αλάτι. Σε μικρή κατσαρό- 91
λα βάζουμε 1-1,5 λίτρο νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε μέσα
το δενδρολίβανο, αφήνουμε 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνοντας
το στην άκρη. Έχουμε ετοιμάσει ένα τσάι δενδρολίβανου που θα το χρειαστούμε
την επομένη. Το πρωί ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια, σουρώνουμε το – κρύο πλέον
- τσάι δενδρολίβανου και τα βάζουμε μαζί στη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Αν
χρειαστεί ξαφρίζουμε, όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το κρεμμύδι και κατε-
βάζουμε τη φωτιά στο μισό. Βράζουμε για 1 ώρα περίπου προσέχοντας το νερό
να είναι επαρκές. Όταν μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια, αποσύρουμε από τη φωτιά
και σουρώνουμε το λιγοστό νερό που έχει απομείνει, δοκιμάζοντας εάν τα «έπια-
σε» το αλάτι στο βρασμό. Όσο είναι ζεστά αλατοπιπερώνουμε ανάλογα, ρίχνουμε
τις ροδέλες πιπεριάς, τον άνηθο και ανακατώνουμε ελαφρά. Συμπληρώνουμε με
βαλσάμικο, ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε το σουσάμι. Τρώγονται ζεστά ή κρύα το
ίδιο ευχάριστα.