Page 91 - mag_031
P. 91

Σαλάτα με ρεβίθια



               ΥΛΙΚΑ

               ½ κιλό ρεβίθια
               1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
               1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε καρέ
               Ψιλοκομμένο άνηθο

               2 κουταλιές της σούπας ξερό δενδρολίβανο
               Αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι
               Ξύδι βαλσάμικο, Ελαιόλαδο, λίγο σουσάμι


               ΕΚΤΕΛΕΣΗ

               Αποβραδίς βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε 1-2 λίτρα χλιαρό νερό, όπου
               έχουμε προηγούμενα διαλύσει 2 μικρές χούφτες χονδρό αλάτι. Σε μικρή κατσαρό-                                     91
               λα βάζουμε 1-1,5 λίτρο νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε μέσα
               το δενδρολίβανο, αφήνουμε 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνοντας

               το στην άκρη. Έχουμε ετοιμάσει ένα τσάι δενδρολίβανου που θα το χρειαστούμε
               την επομένη. Το πρωί ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια, σουρώνουμε το – κρύο πλέον
               - τσάι δενδρολίβανου και τα βάζουμε μαζί στη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Αν
               χρειαστεί ξαφρίζουμε, όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το κρεμμύδι και κατε-

               βάζουμε τη φωτιά στο μισό. Βράζουμε για 1 ώρα περίπου προσέχοντας το νερό
               να είναι επαρκές. Όταν μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια, αποσύρουμε από τη φωτιά
               και σουρώνουμε το λιγοστό νερό που έχει απομείνει, δοκιμάζοντας εάν τα «έπια-
               σε» το αλάτι στο βρασμό. Όσο είναι ζεστά αλατοπιπερώνουμε ανάλογα, ρίχνουμε

               τις ροδέλες πιπεριάς, τον άνηθο και ανακατώνουμε ελαφρά. Συμπληρώνουμε με
               βαλσάμικο, ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε το σουσάμι. Τρώγονται ζεστά ή κρύα το
               ίδιο ευχάριστα.
   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96