Page 102 - mag_32
P. 102
συνταγΕσ
με πιπεράτη φρουτένια γεύση
Σολομός
102
Υλικά για 4 άτομα
4 φέτες φρέσκου σολομού
1 μίγμα μπαχαρικών από κόλιανδρο, κίμινο,
γλυκάνισο, αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοσίταρο,
πιπέρια ροζ, μαύρο και πράσινο, μπαχάρι,
δάφνη (ελάχιστη) και μπούκοβο
1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1 πιπερίτσα καυτερή (προαιρετικά)
2 ρόδια (το 1 χυμό και το άλλο τα σπυριά του)
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 πορτοκάλι και 1 μανταρίνι
φύλλα βασιλικού
Παίρνουμε το μίγμα των μπαχαρικών, πασπαλίζουμε τα φιλέτα σολομού και τα βάζουμε στο
ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
ψυγείο για ένα 12ωρο. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα
φιλέτα σολομού μαζί με το κρεμμύδι και την πιπερίτσα να ψηθούν καλά μέχρι να γίνουν τραγανά.
Εκτέλεση
Εν τω μεταξύ στίβουμε το ρόδι, το πορτοκάλι, το λεμόνι και το μανταρίνι. Βγάζουμε τα φιλέτα
από τη φωτιά, και στο τηγάνι ρίχνουμε τους χυμούς μαζί με το ξύσμα των εσπεριδοειδών.
Κρατάμε λίγο από τον χυμό και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα
βάζουμε πάλι τα φιλέτα σολομού και παίρνουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά και για λίγο.
Σερβίρουμε το σολομό με σάλτσα και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού και φύλλα βασιλικού.