Page 103 - mag_32
P. 103
Χριστουγεννιάτικο κέικ από την Γερμανία
Στόλεν
Εκτέλεση
Υλικά 103
250 γρ. ανάμεικτα γλασέ φρούτα Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα φρούτα και τις
250 γρ. σταφίδες σταφίδες και τα σκεπάζουμε με το ρούμι και
το χυμό πορτοκαλιού.
3 κουτ. γλ. μαύρο ρούμι Σε ένα άλλο σκεύος διαλύουμε τη μαγιά στο
3 κουτ. γλ. χυμό πορτοκαλιού νερό και προσθέτουμε 250 γρ. από το αλεύ-
1 κυβάκι φρέσκια μαγιά ρι, το γάλα ζεσταμένο ελαφρά και το μέλι.
185 γρ. ζεστό νερό Αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει σε ζεστό
μέρος για μισή περίπου ώρα.
160 γρ. γάλα
Αφού φουσκώσει προσθέτουμε τα φρούτα,
85 γρ. μέλι το αβγό χτυπημένο, το βούτυρο λιωμένο, τα
850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αμύγδαλα τριμμένα, το ξύσμα λεμονιού, το
1 αβγό αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε
125 γρ. ανάλατο βούτυρο πολύ καλά, μέχρι να γίνει η ζύμη μας αφρά-
τη και ελαστική.
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Πλάθουμε ένα τετράγωνο περίπου κομμάτι
1 κουτ. γλυκού αλάτι και το διπλώνουμε στα δύο χωρίς να κλεί-
σει στην άλλη πλευρά.
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
3 κουτ. γλυκού κανέλα Την τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη λα-
1 κουτ. γλυκού γαρύφαλο μαρίνα και την αφήνουμε να φουσκώσει μέ-
χρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
125 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
125γρ. άχνη ζάχαρη Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Μόλις ψηθεί πασπαλίζουμε με την άχνη ζά-
χαρη και ...
Καλά Χριστούγεννα!