Page 105 - mag_32
P. 105

Μπακάλικο της Δόμνας









      ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ




             ή 8 φύλλα ζύμης γιουφκά ανάλογου μεγέθους (συγκεκριμένα ντελικατέσεν)


        (για ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκατ.)
         • 6 φύλλα ζύμης χωριάτικης (έτοιμη σε SM)
           • 13 έως 15 φέτες παστουρμά μόσχου χωρίς το τσιμένι
       ΥΛΙΚΑ  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες


           • 350 γρ. κασέρι κομμένο σε λεπτές φέτες
            • 2 φρέσκες ντομάτες ώριμες αλλά όχι λιωμένες
             • 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λεπτές ροδέλες






               • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
                • 1 κ.σ μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
                   Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και αφαιρούμε τα σπόρια. Λαδώνουμε το
                    ταψάκι και στρώνουμε 3 φύλλα ζύμης, τα οποία κατά την τοποθέτηση τα λαδώ-

                     νουμε ενδιάμεσα. Αραδιάζουμε τις φέτες παστουρμά  σε όλη την επιφάνεια του
                 • Φρεσκοτριμένο πιπέρι
                      φύλλου ζύμης. Συνεχίζουμε με τις μισές φέτες κασέρι. Στη συνέχεια στρώνουμε
                       τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες. Κατό-
                       πιν σειρά έχουν οι ροδέλες από τις πιπεριές και τέλος οι υπόλοιπες φέτες κασέρι.
                  ΕΚΤΕΛΕΣΗ    οικογένειας Σαρήμπογια – Αυθεντικά Αλλαντικά Ανατολίας)
                        Πιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη πίτα με τα 3 υπόλοιπα φύλλα ενώ δεν ξεχνάμε να
                         λαδώσουμε ενδιάμεσα. Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου

                          και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε τη πίτα σε προθερμασμένο φούρ-



                           νο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Σερβίρουμε τη πίτα ζεστή.
                             (Η συνταγή αυτή είναι μια Καραμανλίδικη συνταγή από τη παράδοση της
   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110