Page 105 - mag_32
P. 105
Μπακάλικο της Δόμνας
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
ή 8 φύλλα ζύμης γιουφκά ανάλογου μεγέθους (συγκεκριμένα ντελικατέσεν)
(για ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκατ.)
• 6 φύλλα ζύμης χωριάτικης (έτοιμη σε SM)
• 13 έως 15 φέτες παστουρμά μόσχου χωρίς το τσιμένι
ΥΛΙΚΑ • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες
• 350 γρ. κασέρι κομμένο σε λεπτές φέτες
• 2 φρέσκες ντομάτες ώριμες αλλά όχι λιωμένες
• 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λεπτές ροδέλες
• 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1 κ.σ μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και αφαιρούμε τα σπόρια. Λαδώνουμε το
ταψάκι και στρώνουμε 3 φύλλα ζύμης, τα οποία κατά την τοποθέτηση τα λαδώ-
νουμε ενδιάμεσα. Αραδιάζουμε τις φέτες παστουρμά σε όλη την επιφάνεια του
• Φρεσκοτριμένο πιπέρι
φύλλου ζύμης. Συνεχίζουμε με τις μισές φέτες κασέρι. Στη συνέχεια στρώνουμε
τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες. Κατό-
πιν σειρά έχουν οι ροδέλες από τις πιπεριές και τέλος οι υπόλοιπες φέτες κασέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ οικογένειας Σαρήμπογια – Αυθεντικά Αλλαντικά Ανατολίας)
Πιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη πίτα με τα 3 υπόλοιπα φύλλα ενώ δεν ξεχνάμε να
λαδώσουμε ενδιάμεσα. Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου
και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε τη πίτα σε προθερμασμένο φούρ-
νο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Σερβίρουμε τη πίτα ζεστή.
(Η συνταγή αυτή είναι μια Καραμανλίδικη συνταγή από τη παράδοση της