Page 81 - mag_36
P. 81
Μιλφέιγ
φράουλας
Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο 81
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
φωτιά, μέχρι η κρέμα μας να πήξει. Μόλις
200 γρ. ζάχαρη λινη κουτάλα ή σύρμα συνέχεια σε μέτρια
1 βανίλια πήξει, χτυπάμε τους κρόκους σε ένα πιάτο,
λίγο αλάτι βάζουμε λίγο από το ζεστό μίγμα της κρέ-
2 κρόκους μας στους κρόκους και τους ανακατεύουμε.
2 κ. σ. λικέρ φράουλας Προσθέτουμε τους κρόκους αργά-αργά πά-
με και το λικέρ και την αφήνουμε 2-3 λεπτά
600-700 γρ. φράουλες ντα ανακατεύοντας την κρέμα μας, ρίχνου-
1½ πακέτο ιταλικά σφολιατίνια
ακόμα στη φωτιά. Αποσύρουμε και ρίχνου-
1 φάκελο σαντιγύ συν 200-250 ml
γάλα ή 1 κρέμα γάλακτος με λίγη
Βάζουμε μια σειρά φράουλες, όχι κολλητά,
αλλά ούτε και αραιά τη μία φέτα από την
ζάχαρη άχνη με τη μισή κρέμα πάνω στα σφολιατίνια.
άλλη. Τοποθετούμε άλλη μια στρώση σφο-
Πλένουμε τις φράουλες, τις καθαρίζουμε ουλες, αυτή τη φορά, πριν ρίξουμε την κρέ-
Εκτέλεση λιατίνια. Βάζουμε άλλη μια σειρά από φρά-
και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, εκτός από
μα (πράγμα που μπορούμε να κάνουμε και
7-10 φράουλες που τις κρατάμε για στό-
λισμα. Κόβουμε προσεχτικά κατά μήκος τα
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και το αφή-
στην πρώτη στρώση.)
σφολιατίνια στα δύο. Στρώνουμε μια σειρά
νουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γά-
σφολιατίνια στο πυρέξ. Κρατάμε μία κούπα
λακτος με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να σταθεί
από το γάλα και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σε
ή χτυπάμε 1 φάκελο σκόνη σαντιγύ με το
κατσαρόλα. Μέχρι να ζεσταθεί, χτυπάμε σε
ανάλογο γάλα. Στρώνουμε τη σαντιγύ πάνω
μπλέντερ τη μία κούπα γάλα, το αλεύρι, τη
στο γλυκό. Κόβουμε στη μέση τις φράουλες
ζάχαρη και τη βανίλια. Όταν ζεσταθεί λίγο
που έχουμε κρατήσει και στολίζουμε το γλυ-
το γάλα, προσθέτουμε το αλάτι και το μίγ-
μα που χτυπήσαμε και ανακατεύουμε με ξύ-
κό, λίγο πριν το σερβίρουμε.