Page 91 - mag_015
P. 91
Χούμους
με πορτοκάλι Ηλίας
Σέντρης
Υλικά Executive Chef και
• 400 γρ. ρεβύθια βρασμένα Σύμβουλος Γαστρονομίας
• 2 κουτ. σούπας ταχίνι ή ελαιόλαδο
• χυμός ενός πορτοκαλιού Από πολύ μικρή ηλικία
• 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι ο Ηλίας Σέντρης
• 1 σκελίδα σκόρδο ξεκίνησε το
• 1 κουτ. σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος γαστρονομικό ταξίδι με
• 1 κουτ. καφέ ξύδι μπαλσάμικο αφετηρία και έμπνευση
• 1 κουτ. καφέ κύμινο τριμμένο από την μητέρα του που
• στη μύτη του μαχαιριού χαρισσά* (προαιρετικό)
του έδωσε τις βάσεις για
* καυτερή πάστα ανατολής από πιπεριές την γεύση μα κυρίως
Μαζέψτε τα υλικά σας, γιατί ξεκινάμε! την αγάπη για 91
το καλό φαγητό!
Τρόπος παρασκευής (ο πιο απλός) Η εμπειρία του
Στο multi προσθέτετε όλα τα υλικά και χτυπάτε ώστε να αποκτήθηκε τόσο
ενωθούν μεταξύ τους. σε μεγάλα εστιατόρια,
Έτοιμο! catering όσο και
Tip: Κόψτε και φρέσκο κόλιανδρο στο τέλος και σερβίρετε! σε ξενοδοχεία διεθνών
Tip: Συνοδέψτε με κομμένες πίτες τορτίγιας, ή πίτες από ομίλων στην Ελλάδα
σουβλάκι για ντιπ. και στο εξωτερικό.
Η υπομονή,
Καλή επιτυχία! η συνεργασία,
Και μην ξεχνάτε πάντα Χ Α Λ Α Ρ Α ! ο πειραματισμός,
η φαντασία,
η συνεχής μάθηση
κι ενημέρωση,
η αναζήτηση νέων
HÏ›a˜ ™¤ÓÙÚ˘ τεχνικών και υλικών
αποτελούν ένα από τα
συστατικά της επιτυχίας
Αλλά το βασικότερο
είναι η αγάπη
για το φαγητό.