Page 93 - mag_015
P. 93

ΣΥΝΤΑΓΕΣ







                    ΥΛΙΚΆ:
                    ... για τις βάσεις:

                       2 αυγά
                       1 φλ. ζάχαρη

                       150 γρ. βούτυρο
                       3 - 4 φλ. αλεύρι
                       1 κ.γ. σόδα

                       1 βανίλια
                       1 πρέζα αλάτι                       ...ένα
                                                          εωργιανό
                       4 κ.γ. μέλι


                    ... για την κρέμα:            Γ
                        2 ζαχαρούχα

                      γάλατα                             παραμύθι
                       1 βανίλια
                       1 βιτάμ soft




               ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                         http://www.bonusmall.gr/makemyday/recipes.html                 93
               Για μεγαλύτερη ευκολία ετοιμάζουμε την καραμέλα μας από το προηγούμενο βράδυ με τον εξής
               τρόπο: τοποθετούμε τα κουτιά με τα ζαχαρούχα γάλατα σε μία κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να
               καλύπτονται τα κουτιά. Τα θερμαίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (1-2) και τα αφήνουμε για 3 ώρες.
               Συμπληρώνουμε με βραστό νερό όταν χρειαστεί για να είναι διαρκώς καλυμμένα τα κουτιά από
               το νερό και τις 3 ώρες.

               Tip 1: Αν στην κατσαρόλα μας χωράνε περισσότερα ζαχαρούχα γάλατα , τα φτιάχνουμε και τα
               φυλάμε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.
               Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο
               λιωμένο και μετά το μέλι, τη σόδα, το αλάτι. Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Τοποθετούμε το μπολ
               πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό (σαν μπεν μαρί)  και ανακατεύουμε διαρκώς το μείγμα. Όταν αρ-
               χίσει να κάνει φουσκάλες, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο
               και τη βανίλια. Το ζυμάρι που δημιουργείται το χωρίζουμε σε 7 στρογγυλά μπαλάκια τα οποία
               πλάθουμε σε διάμετρο ίση με την τουρτιέρα μας. Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί σε στρογγυλό σχή-
               μα ίσο με την τουρτιέρα μας και τοποθετούμε ένα ένα τα ζυμάρια μας σε ταψί 28 εκατοστών για
               4 - 5 λεπτά στους 180o C. Όταν ετοιμαστούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε το
               ένα πάνω στο άλλο με αντικολλητικό χαρτί να παρεμβάλλεται σε κάθε ένα.
               Για την κρέμα: Φέρνουμε την καραμέλα (που ετοιμάσαμε από χθες) και την ανακατεύουμε καλά
               με ένα βιτάμ soft και προσθέτοντας μία βανίλια.
               Στην τουρτιέρα μας ή σε μία πιατέλα βάζουμε εναλλάξ τα παντεσπάνια με την κρέμα. Το 7  πα-
                                                                                                                ο
               ντεσπάνι που φτιάξαμε το θρυμματίζουμε και το χρησιμοποιούμε για να διακοσμήσουμε το «Πα-
               ραμύθι μας» στο πλάι.

               Tip 2: Από πάνω μπορούμε να ρίξουμε τριμμένα καρύδια ή σαντιγύ ή μπορούμε να κάνουμε σχέ-
               δια με την καραμέλα, νες καφέ ακόμη και κακάο!
   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98