Page 92 - mag_015
P. 92

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
                                                                                      Συνταγές της φίλης μας
                                                                    Ρούλας Δημητρακοπούλου Χαρίτου
                                      τούρτα

        ΥΛΙΚΆ:
        ... για την κρέμα:

           6 αυγά
           1 κούπα ζάχαρη
            1 κούπα βούτυρο            σοκολάτα-σαντιγυ

           (μαργαρίνη)
            1/2 ποτηράκι του
           κρασιού κονιάκ               ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

            300 γρ. κουβερ-             Ξεκινάμε βάζοντας την κουβερτούρα  εβαπορέ και χτυπάμε με το μίξερ να
           τούρα.                       στο μπεν-μαρί να λιώσει. Χωρίζουμε  πήξει η σαντιγύ. Όταν είναι αρκετά
                                        τα ασπράδια από τους κρόκους των  σφιχτή  και  κρεμώδης  την  βάζουμε
                                        αυγών  και  στα  ασπράδια  ρίχνουμε  στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το χώρο
        ... για την σαντιγύ:            την ζάχαρη και χτυπάμε μια σφιχτή  μας  για  την  συναρμολόγηση  της
           1 κουτί Ερμόλ                μαρέγκα.Στους  κρόκους  ρίχνουμε  τούρτας.  Αραδιάζουμε  στον  πάτο

           1/2 κούπα ζάχαρη             το βούτυρο και χτυπάμε να ασπρί-         του πυρέξ μας μια στρώση σαβου-
            1/4 ποτηράκι του            σει το μίγμα με το μίξερ.Εντωμεταξύ  αγιάρ και τα ραντίζουμε με λίγο γάλα
                                        έχει λιώσει η κουβερτούρα και έχει  ή με λίγο σιρόπι, να μην είναι στε-
           κρασιού κονιάκ               κρυώσει.  Στο  σκεύος  με  το  μίγμα  γνά. Επάνω στα σαβουαγιάρ απλώ-
            1 μικρό κουτί εβα-          των  κρόκων  προσθέτουμε  το  κο-        νουμε την κρέμα σοκολάτας και μετά
   92      πορέ αδιάλυτο                νιάκ,  την  κουβερτούρα,  ανακατεύ-      απλώνουμε  τα  υπόλοιπα  σαβουα-
                                        ουμε και στο τέλος προσθέτουμε και  γιάρ που έχουν μείνει και τα ξανα-

        ... επίσης                      την  μαρέγκα  και  ανακατεύουμε  με  ραντίζουμε με λίγο γάλα. Τελευταία
        χρειαζόμαστε 1/2                σπάτουλα ΑΠΑΛΑ.                          απλώνουμε τη σαντιγύ και γαρνίρου-
                                                                                 με με αμύγδαλο καβουρντισμένο, με
                                        Η  κρέμα  είναι  έτοιμη  και  τη  φυλά-
        κιλό σαβουαγιάρ                 με στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσου-        κερασάκι  γλυκό,  με  σιρόπι  βύσινο.
        κι ένα σκεύος                   με τα υπόλοιπα.Σε ένα βαθύ μπωλ  Όπως οι περισσότερες τούρτες είναι
        ορθογώνιο, ταψί,                αδειάζουμε το κουτί του Ermol, προ-      καλύτερα να μείνει μερικές ώρες στο

        πυρέξ, πιατέλα...               σθέτουμε την ζάχαρη, το κονιάκ, το  ψυγείο πριν καταναλωθεί.
   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97