Page 92 - mag_015
P. 92
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγές της φίλης μας
Ρούλας Δημητρακοπούλου Χαρίτου
τούρτα
ΥΛΙΚΆ:
... για την κρέμα:
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο σοκολάτα-σαντιγυ
(μαργαρίνη)
1/2 ποτηράκι του
κρασιού κονιάκ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
300 γρ. κουβερ- Ξεκινάμε βάζοντας την κουβερτούρα εβαπορέ και χτυπάμε με το μίξερ να
τούρα. στο μπεν-μαρί να λιώσει. Χωρίζουμε πήξει η σαντιγύ. Όταν είναι αρκετά
τα ασπράδια από τους κρόκους των σφιχτή και κρεμώδης την βάζουμε
αυγών και στα ασπράδια ρίχνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το χώρο
... για την σαντιγύ: την ζάχαρη και χτυπάμε μια σφιχτή μας για την συναρμολόγηση της
1 κουτί Ερμόλ μαρέγκα.Στους κρόκους ρίχνουμε τούρτας. Αραδιάζουμε στον πάτο
1/2 κούπα ζάχαρη το βούτυρο και χτυπάμε να ασπρί- του πυρέξ μας μια στρώση σαβου-
1/4 ποτηράκι του σει το μίγμα με το μίξερ.Εντωμεταξύ αγιάρ και τα ραντίζουμε με λίγο γάλα
έχει λιώσει η κουβερτούρα και έχει ή με λίγο σιρόπι, να μην είναι στε-
κρασιού κονιάκ κρυώσει. Στο σκεύος με το μίγμα γνά. Επάνω στα σαβουαγιάρ απλώ-
1 μικρό κουτί εβα- των κρόκων προσθέτουμε το κο- νουμε την κρέμα σοκολάτας και μετά
92 πορέ αδιάλυτο νιάκ, την κουβερτούρα, ανακατεύ- απλώνουμε τα υπόλοιπα σαβουα-
ουμε και στο τέλος προσθέτουμε και γιάρ που έχουν μείνει και τα ξανα-
... επίσης την μαρέγκα και ανακατεύουμε με ραντίζουμε με λίγο γάλα. Τελευταία
χρειαζόμαστε 1/2 σπάτουλα ΑΠΑΛΑ. απλώνουμε τη σαντιγύ και γαρνίρου-
με με αμύγδαλο καβουρντισμένο, με
Η κρέμα είναι έτοιμη και τη φυλά-
κιλό σαβουαγιάρ με στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσου- κερασάκι γλυκό, με σιρόπι βύσινο.
κι ένα σκεύος με τα υπόλοιπα.Σε ένα βαθύ μπωλ Όπως οι περισσότερες τούρτες είναι
ορθογώνιο, ταψί, αδειάζουμε το κουτί του Ermol, προ- καλύτερα να μείνει μερικές ώρες στο
πυρέξ, πιατέλα... σθέτουμε την ζάχαρη, το κονιάκ, το ψυγείο πριν καταναλωθεί.