Page 98 - mag_39
P. 98
συΝΤΑγΕσ
98 Banoffee
Υλικά
Εκτέλεση
Για την βάση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο
250γρ σοκολατένια μπισκότα όπως είναι με το κουτί του, την γεμίζουμε
100γρ βούτυρο νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για
2 κ.σ λικέρ της αρεσκείας 3 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα. Στο διά-
σας(προαιρετικα) στημα αυτό αν χρειαστει προσθέτουμε νερό
Για την κρέμα ώστε το γάλα να είναι πάντα σκεπασμένο με
3 ώριμες μπανάνες νερό. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνου-
1 γάλα ζαχαρούχο με να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος
στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
300ml κρέμα γάλακτος Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα
κουβερτούρα τριμμένη λικέρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γί-
ενώνουμε με το βούτυρο, προσθέτουμε το
νουν μια μάζα (Αν βάλουμε λικέρ αφαιρού-
με 2 κ.σ από το βούτυρο)
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή κουμπωτή
φόρμα 24 εκ, στρώνουμε καλά το μείγμα
του μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο
να παγώσει.
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φετούλες,
τις τοποθετούμε πάνω στην βάση μπισκότου
και περιχύνουμε με την καραμέλα
Τέλος από πάνω στρώνουμε την σαντιγύ και
πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα!